INFO

  • POREZNA UPRAVA FBIH: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽENA REKORDNA NAPLATA POREZNIH OBAVEZA
  • KORONAVIRUS U BIH: JOŠ 2.969 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 33 OSOBE
  • BIHAĆ: UPRILIČENA PROMOCIJA UNIVERZITETSKOG UDŽBENIKA 'POSLOVNO PRAVO' AUTORA, PROF. DR. ALBINA MUSLIĆA
  • VREMENSKA: SUTRA SE OČEKUJE SLAB SNIJEG U VEĆEM DIJELU BIH
  • ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE
  • U BIHAĆU ODRŽANA PLANSKA SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • BIHAĆ: ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE USK I REGULATORNE AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST BIH
  • U USK NOVOZARAŽENO 310 OSOBA
  • U SARAJEVU ORGANIZIRAN PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
  • UNIVERZITET U BIHAĆU: NA PUTU OD HISTORIJSKOG PROJEKTA DO TALAČKE KRIZE

BIHAĆ: ČLANOVI KOORDINACIJE TEMELJNIH BORAČKIH ORGANIZACIJA USK-A NEZADOVOLJNI ZBOG ODLUKE...

- U prostorijama Saveza ratnih-vojnih invalida Unsko-sanskog kantona danas je održan sastanak Koordinacije temeljnih boračkih organizacija s područja kantona. Tom prilikom razmatrana je goruća problematika boračke populacije, posebno RVI-a a to su odluke o jedinstvenoj listi ortopedskih pomagala i financiranju kantonalnih boračkih organizacija...

BIHAĆ: ČLANOVI KOORDINACIJE TEMELJNIH BORAČKIH ORGANIZACIJA USK-A NEZADOVOLJNI ZBOG ODLUKE...


BIHAĆ, 6. avgusta - Članovi Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Unsko-sanskog kantona izrazili su nezadovoljstvo Odlukom o jedinstvenoj listi ortopedskih pomagala koju je na prijedlog ZZO USK-a, donijela Vlada USK-a, bez konsultacijama sa Savezom RVI-a, kako bi ova odluka bila kvalitetnija od prethodne.

U koordinaciji smatraju kako je ona nepovoljna jer će cijene mnogih ortopedskih pomagala biti niže a njihov kvalitet znatno lošiji od prijašnjih. Na drugoj strani, u Ministarstvu za pitanja boraca i RVI-a USK-a navode kako je ovom odlukom lista ortopedskih pomagala proširena ali su se prilikom njene izrade desili određeni propusti i nedostaci. Stoga je realno očekivati promjenu Odluke o jedinstvenoj listi ortopedskih pomagala.

U Koordinaciji temeljnih boračkih udruženja USK-a smatraju kako se odluke o boračkim populacijama donose birokratski a da im se ne ostavlja prostora da mogu blagovremeno reagovati. Tako je, kako tvrde, Odluka o financiranju boračkih populacija donesena s brojnim ograničenjima u odnosu na ranija rješenja. Ukazali su na problem nemogućnosti normalnog funkcionisanja  udruženja pa i obilježavanja značajnih datuma iz naše novije historije.

Ministar Samir Jašaragić dodaje kako za obilježavanje značajnih događaja i godišnjica boračkim udruženjima i organizacijama po nalogu budžetske inspekcije nisu mogli doznačiti neophodna sredstva, ali su iznašli određeno zakonsko rješenje po kojem će od naredne sedmice moći nastaviti financiranje obilježavanja značajnih datuma i događaja. Problem financiranja redovnog rada udruženja aktuelan je godinama jer pojedina udruženja, kako kaže ministar Jašaragić, nisu pravdala doznačena sredstva, i sve dok ih ne opravdaju, neće dobiti nova.  VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING