INFO

  • SANSKI MOST: OTVORENA KULTURNO-VJERSKA MANIFESTACIJA 'MUSALLA 2021', PLANIRAN NIZ PRIGODNIH SADRŽAJA
  • SEDMICA VOLONTERIZMA: I TOKOM LJETNOG RASPUSTA ŽIVI AKTIVIZAM MLADIH
  • BIH: U FBIH U PRIORITETNE GRUPE ZA VAKCINISANJE DODANI UPOSLENICI U OBRAZOVNOM SEKTORU, POLICIJI, MEDIJIMA
  • SUTRA U BOSNI I HERCEGOVINI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • POLITIČKI LIDERI IZ RS-A ZAKLJUČILI: NEĆE UČESTVOVATI U RADU INSTITUCIJA BIH
  • STATUS RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: KROZ ZAKONSKU REGULATIVU ZAPOČETO RJEŠAVANJE OVOG PITANJA
  • GORDANA TADIĆ NEPRAVOSNAŽNO RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI GLAVNE TUŽITELJICE TUŽILAŠTVA BIH
  • OSMA GODIŠNJICA POŽARA U KANTONALNOJ BOLNICI
  • VEČERAS U TV DNEVNIKU: MINISTAR ZDRAVSTVA MURIZ HALKIĆ O VAKCINACIJI I PANDEMIJI

BIHAĆ: BOLJI UVJETI ZA LIJEČENJE PLUĆNIH I ZARAZNIH BOLESTI

- Projekat izgradnje Odjela intenzivne i poluintenzivne njege za plućne i zarazne bolesnike vrijedan je oko 200 hiljada maraka, a finansiran je bolničkim i sredstvima Vlade USK. Pored toga, sa oko 98.000 KM izgradnju je sufinansirala Agencija za razvoj i saradnju Vlade Švicarske preko UNHCR-a i Danskog vijeća za izbjeglice.

BIHAĆ: BOLJI UVJETI ZA LIJEČENJE PLUĆNIH I ZARAZNIH BOLESTI


BIHAĆ, 9. januara - U Kantonalnoj bolnici „dr Irfan Ljubijankić“ otvoren  je novi Odjel za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti. Nakon obnovljenih operacionih sala, Odjela intenzivne njege, Odjela ortopedije i mikrobiologije, nastavak je ovo niza uspješno realizovanih projekata u glavnoj zdravstvenoj ustanovi na području USK-a.

Projekat izgradnje Odjela intenzivne i poluintenzivne njege za plućne i zarazne bolesnike vrijedan je oko 200 hiljada maraka, a finansiran je bolničkim i sredstvima Vlade USK. Pored toga, sa oko 98.000  KM izgradnju je sufinansirala Agencija za razvoj i saradnju Vlade Švicarske preko UNHCR-a i Danskog vijeća za izbjeglice. Novi odjel, sa 15 kreveta, dobiće dodatnu opremu, a uskoro će, istakao je direktor Kantonalne bolnice, dr Hajrudin Havić početi ordinirati i novi specijalista koji će raditi bronhoskopiju. Riječ je o izuzetno značajnoj endoskopskoj pretrazi koju su pacijenti sa područja USK do sada radili u drugim kliničkim centrima.

Uz izražavanje zadovoljstva što je nova godina započela uspješnom realizacijom i otvorenjem ovog Odjela, predstavnici Vlade USK-a, na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem,  najavili su i realizaciju novih projekata, a u cilju modernizacije ove zdravstvene ustanove.

O otvorenju novog Odjela za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti, kao i o drugim planiranim projektima koji će biti realizovani u Kantonalnoj bolnici „dr Irfan Ljubijankić“ tokom 2020. godine saznajte više u večerašnjem Dnevniku RTV USK.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING