INFO

  • BIHAĆ U SLOVU O JEDNOM TURBULENTNOM VREMENU: UPRILIČENA PROMOCIJA NOVOG DJELA AUTORA DR. FRANJE JURIĆA
  • USK: INSPEKCIJSKE KONTROLE I PORED NAJAVE NADZORA NALAZE BROJNE NEPRAVILNOSTI U POSLOVANJU
  • SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE BIHAĆ: RADNO MJESTO U PERSPEKTIVI - PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA
  • DALEKO OD OKA, DALEKO OD SRCA: VANJSKA POLITIKA BIH NE VIDI DOBRO PREKO GRANICE
  • UDRUŽENJE LOGORAŠA SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA STRADANJA BOŠNJAKA
  • NOVI SKOK I LOŠE VIJESTI: NOVI SKOK ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U FBIH
  • BIHAĆ: SVEČANO OTVOREN 22. FESTIVAL SCENSKIH UMJETNOSTI - BIHAĆKO LJETO
  • GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ: SMIJENJEN DAVOR ŽUPA, A ZA PREDSJEDAVAJUĆEG IZABRAN IRMAN ALIJAGIĆ
  • BIHAĆ: STUDIO AFIRMACIJE PODUZETNIŠTVA, KREATIVNOSTI I INOVACIJA MLADIH LJUDI
  • KLJUČ BEZ PRAVDE ZA ŽRTVE: MASOVNE GROBNICE I BIJELI NIŠANI NIJEMI SVJEDOCI NEPROLAZNE BOLI I TUGE

BIHAĆ: BOLJI UVJETI ZA LIJEČENJE PLUĆNIH I ZARAZNIH BOLESTI

- Projekat izgradnje Odjela intenzivne i poluintenzivne njege za plućne i zarazne bolesnike vrijedan je oko 200 hiljada maraka, a finansiran je bolničkim i sredstvima Vlade USK. Pored toga, sa oko 98.000 KM izgradnju je sufinansirala Agencija za razvoj i saradnju Vlade Švicarske preko UNHCR-a i Danskog vijeća za izbjeglice.

BIHAĆ: BOLJI UVJETI ZA LIJEČENJE PLUĆNIH I ZARAZNIH BOLESTI


BIHAĆ, 9. januara - U Kantonalnoj bolnici „dr Irfan Ljubijankić“ otvoren  je novi Odjel za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti. Nakon obnovljenih operacionih sala, Odjela intenzivne njege, Odjela ortopedije i mikrobiologije, nastavak je ovo niza uspješno realizovanih projekata u glavnoj zdravstvenoj ustanovi na području USK-a.

Projekat izgradnje Odjela intenzivne i poluintenzivne njege za plućne i zarazne bolesnike vrijedan je oko 200 hiljada maraka, a finansiran je bolničkim i sredstvima Vlade USK. Pored toga, sa oko 98.000  KM izgradnju je sufinansirala Agencija za razvoj i saradnju Vlade Švicarske preko UNHCR-a i Danskog vijeća za izbjeglice. Novi odjel, sa 15 kreveta, dobiće dodatnu opremu, a uskoro će, istakao je direktor Kantonalne bolnice, dr Hajrudin Havić početi ordinirati i novi specijalista koji će raditi bronhoskopiju. Riječ je o izuzetno značajnoj endoskopskoj pretrazi koju su pacijenti sa područja USK do sada radili u drugim kliničkim centrima.

Uz izražavanje zadovoljstva što je nova godina započela uspješnom realizacijom i otvorenjem ovog Odjela, predstavnici Vlade USK-a, na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem,  najavili su i realizaciju novih projekata, a u cilju modernizacije ove zdravstvene ustanove.

O otvorenju novog Odjela za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti, kao i o drugim planiranim projektima koji će biti realizovani u Kantonalnoj bolnici „dr Irfan Ljubijankić“ tokom 2020. godine saznajte više u večerašnjem Dnevniku RTV USK.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING