INFO

 • BIH: RAMIĆ I JANJETOVIĆ POTPISALI UGOVOR O PODRŠCI STANOVNIŠTVU U KOSTAJNICI
 • HRVATSKA: PREDSJEDNIK MILANOVIĆ NAPUSTIO CEREMONIJU ZBOG USTAŠKIH OBILJEŽJA
 • SUD BIH: DANAS PRESUDA SAKIBU MAHMULJINU ZBOG OPTUŽBE ZA ZLOČINE NAD SRBIMA U VOZUĆI I ZAVIDOVIĆIMA
 • BOSANSKA KRUPA I DALJE BEZ PREDSJEDAVAJUĆEG OPĆINSKOG VIJEĆA
 • DODIK, KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ PRIMILI AMBASADORE ZEMALJA ČLANICA EU: RJEŠAVATI HUMANITARNI ASPEKT MIGRANTSKE KRIZE
 • ČEMU NIJE VAKAT, NIJE NI VRIJEME: PONOVO ODGOĐENA PREMIJERA FILMA O AGENTU JAMESU BONDU
 • SUD BIH - MAHMULJIN PROGLAŠEN KRIVIM ZA RATNE ZLOČINE I OSUĐEN NA DESET GODINA
 • NA PRAGU DRUGOG POLUGODIŠTA SVAKA ŠKOLA SVOJU MUKU IMA
 • U BIH DANAS 198 NOZARAŽENIH OSOBA
 • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S NERMINOM ĆEMALOVIĆ, MINISTRICOM ZDRAVSTVA USK
 • FEDERALNO MINISTARSTVO ZDRAVSTVA ZATRAŽILO INFORMACIJE O RUSKIM I KINESKIM VAKCINAMA
 • NARANDŽASTO UPOZORENJE NA SNAZI ZA PODRUČJE CIJELE BIH: BUDITE NA OPREZU OD VEČERAS!
 • KORONA BILANS USK: U POSLJEDNJA 24 SATA 14 NOVOZARAŽENIH OSOBA
 • SUTRA PRETEŽNO OBLAČNO, S VJETROM UMJERENE JAČINE

BIH: U FBIH BROJ AKTIVNIH SLUČAJEVA COVID-19 PAO ISPOD STOTINU

- U protekla 24 sata u FBiH testirano je ukupno 837 uzoraka od kojih je jedan pozitivan na COVID-19, rekao je Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva...

BIH: U FBIH BROJ AKTIVNIH SLUČAJEVA COVID-19 PAO ISPOD STOTINU

SARAJEVO, 21. maja - Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva danas je kazao je da je u Federaciji BiH, entitetu u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 sata potvrđen jedan slučaj zaraze novim koronavirusom te da je nakon dugo vremena broj aktivnih slučajeva COVID-19 pao ispod stotinu.

“U protekla 24 sata u FBiH testirano je ukupno 837 uzoraka od kojih je jedan pozitivan na COVID-19. Novi slučaje registriran je u Zeničko-dobojskom kantonu, tačnije u Tešnju. Ono što bi željeli na početku da istaknemo kao jako dobar podatak, to je da smo nakon dugo vremena došli do toga da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva, tačnije 95 osoba je trenutno aktivnih koje su pozitivne na COVID-19, što znači da je zapravo veliki broj oporavljenih pacijenata. Što se tiče zdravstvene situacije trenutno je 17 pacijenata hospitalizirano s tim da već druže vrijeme nemamo nijednog pacijenta koji je na respiratoru, odnosno koji je u teškom stanju. Također, treba ponoviti da je do sada ukupno registrovano 37 smrtnih ishoda u FBiH, koji se povezuju sa COVID-19“, rekao je Peršić.

Ponovio je apel građanima da se, bez obzira na stabilnu epidemiološku situaciju u FBiH, i dalje pridržavaju propisanih mjera.

“Poruka svim građanima je da ćemo i dalje živjeti u uvjetima stalne prijetnje. Znači virus je tu. Zato svi zajedno se moramo pridržavati onih mjera o kojima govorimo od početka. To je često pranje ruku, to je nošenje maske, to je dezinfekcija prostora u kojima boravimo, kako kući tako i na radnom mjestu, znači svih predmeta koje često koristimo i držanje distance od dva metra. To su sve mjere kojih se svi zajedno moramo pridržavati kako bi se ovakva epidemiološka situacija nastavila“, naglasio je Peršić.

Osvrnuo se i na mogućnost da Vijeće ministara BiH donese odluku da se od 1. juna otvore granice i za strane državljane.

“S tim u vezi Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva stalno razmatra mjere koje bi se trebale donijeti i koje bi eventualno važile za strane državljane koji ulaze u BiH, tačnije na područje FBiH. Kada definiramo te mjere mi ćemo njih svakako i javno objaviti“, zaključio je Peršić.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING