INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

BIH: POVODOM SMRTI GENERALA JOVANA DIVJAKA NA SARAJEVSKOJ VIJEĆNICI UPRILIČENA PROJEKCIJA

- "Dragi Jovo, hvala ti za sve!", večerašnja je poruka iz Sarajeva...

BIH: POVODOM SMRTI GENERALA JOVANA DIVJAKA NA SARAJEVSKOJ VIJEĆNICI UPRILIČENA PROJEKCIJA

SARAJEVO, 9. aprila - Povodom smrti Jovana Divjaka, bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, direktora Udruženja Obrazovanje gradi BiH, večeras je upriličena projekcija na sarajevskoj Vijećnici, javlja Anadolu Agency (AA).

"Dragi Jovo, hvala ti za sve!" pisalo je večeras uz fotografiju Jovana Divjaka na projekciji održanoj na inicijativu novoizabrane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Na ovaj način glavni grad Bosne i Hercegovine želio je simbolično odati počast Divjaku na svemu što je uradio tokom života za grad i državu.

Gradonačelnica Karić je na društvenim mrežama napisala da je general Divjak simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine.

"U godinama koje su uslijedile nakon agresije na BiH, kroz Udruženje Obrazovanje gradi BiH pomogao je mnogima, prije svega djeci poginulih boraca i ostalim ugroženim kategorijama. Bio je prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti, iz Bosne i Hercegovine. U ime Grada Sarajeva i svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima", navela je Benjamina Karić.

Iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH objavili su da će se komemoracija Jovanu Divjaku održati u utorak u 11 časova u Narodnom pozorištu u Sarajevu, dok će sahrana biti obavljena isti dan u 14 časova na gradskom groblju Bare.

Jovan Divjak, bivši general Armije RBiH, preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 84. godini, nakon duge i teške bolesti.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING