INFO

 • BIHAĆ: OSIGURANA SREDSTVA ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA PANDEMIJE NA LOKALNU PRIVREDU.
 • VIJEĆE MINISTARA BIH KONAČNO POSTIGLO DOGOVOR O RASPODJELI 330 MILIONA EURA OD MMF-A
 • VRIJEME SUTRA: PRETEŽNO OBLAČNO
 • UNDP DANAS DOPREMIO ANESTEZIOLOŠKI APARAT U KANTONALNU BOLNICU
 • PLATFORMA POLITIKE MLADIH USK – MI OSTAJEMO I BORIMO SE
 • FOND ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE – POSTOJE PRIORITETI
 • KORONAVIRUS U RS POTVRĐEN KOD JOŠ OSAM OSOBA, TRI UMRLE
 • FAHRUDIN RADONČIĆ PODNOSI OSTAVKU NA MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI BIH?
 • RUŽNIĆ: RADONČIĆEVA OSTAVKA OTEŽAT ĆE SITUACIJU NE SAMO U USK VEĆ U CIJELOJ BIH
 • PRVI SASTANAK KOORDINACIONOG TIJELA BIH U VEZI S PROBLEMOM TRGOVSKA GORA
 • ZNATNO SE SMANJUJE BROJ UPISANIH UČENIKA I STUDENATA, POSTAJEMO ZEMLJA STARACA

BIH: NA SJEDNICI FŠCZ DONIJETE NAREDBE O RASPODJELI MEDICINSKE I DRUGE OPREME

Naređeno je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) da izvrši raspodjelu donacije Vlade Republike Slovenije kantonalnim štabovima civilne zaštite...

 BIH: NA SJEDNICI FŠCZ DONIJETE NAREDBE O RASPODJELI MEDICINSKE I DRUGE OPREME

SARAJEVO, 22. maja  - Na osnovu člana Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te Poslovnika o radu Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) i Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području FBiH, FŠCZ je na današnjoj 11. hitnoj elektronskoj sjednici donio tri nove naredbe s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

Naređeno je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) da izvrši raspodjelu donacije Vlade Republike Slovenije kantonalnim štabovima civilne zaštite. Donacija u kojoj su deke (928), poljski kreveti (37) i setovi za ručavanje (61) bit će raspoređena svim kantonalnim štabovima civilne zaštite, odnosno kantonima na području Federacije BiH.

Drugom naredbom FUCZ je naređeno da izvrši raspodjelu i svim kantonalnim štabovima civilne zaštite, odnosno kantonima, dostavi medicinsku zaštitnu opremu i sredstva, i to medicinske troslojne maske (22.700 komada), zaštitne pamučne maske (31.450 komada), zaštitna odijela (40.000 komada), dezinfekcijska sredstva za ruke (11.565 komada/470 mililitara) i dezinfekcijska sredstva za površine (5.062 komada/750 mililitara).

FŠCZ naredio je FUCZ da izvrši raspodjelu, odnosno dostavi medicinska sredstva Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (3.000 transportnih medija), Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija) i Kantonalnoj bolnici Zenica (2.016 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), navodi se u saopćenju Federalne uprave civilne zaštite.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING