INFO

  • BROJ ZAPOSLENIH U FEDERACIJI BIH ZA SEDAM DANA VEĆI ZA 190
  • SLUŽBA ZA POSLOVE SA STRANCIMA 11 STRANIH DRŽAVLJANA VRATILA U SRBIJU, ALBANIJU I TURSKU
  • KAKO NADOKNADITI MANJAK VITAMINA D KOJI POMAŽE U BORBI PROTIV INFEKCIJA?
  • POSLJEDNJI PODACI ZA BIH: 1.449 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE, UMRLO 30 OSOBA
  • VRIJEME DANAS: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO
  • UNICEF DONIRA 500.000 MASKI ŠKOLAMA I ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
  • USK - AKTUELNO: OBEZBIJEĐENA SREDSTVA ZA OPREMANJE CENTRA ZA PREKVALIFIKACIJU RADNE SNAGE
  • KANTONALNA BOLNICA U BIHAĆU: BIOSIGURNOSNIM KABINETIMA ZAŠTITITI OSOBLJE U RUKOVANJU SA VISOKO ZARAZNIM MATERIJALIMA
  • KORONAVIRUS NE POSUSTAJE: U USK 55 NOVOZARAŽENIH OSOBA, ČETIRI SMRTNA SLUČAJA
  • USK - 49 NOVOZARAŽENIH OSOBA OD KORONAVIRUSA

BIH: IMENOVAN IZBORNI ŠTAB PROBOSANSKE LISTE MOJA ADRESA: SREBRENICA

- U Srebrenici je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje su podržale zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića i zajedničku probosansku listu za Srebrenicu...

BIH: IMENOVAN IZBORNI ŠTAB PROBOSANSKE LISTE MOJA ADRESA: SREBRENICA

SREBRENICA, 22. augusta  - U Srebrenici je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje su podržale zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića i zajedničku probosansku listu za Srebrenicu, saopćeno je iz Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", a prenosi Anadolu Agency (AA).

"Tim na terenu radi vrijedno, ne želimo sada govoriti o rezultatima jer dok to ne bude na papiru, u izbornim rezultatima, nećemo to ni spominjati. Ono što mogu reći jeste da smo posljednjih mjeseci uspjeli pomiriti mnoge u Srebrenici. To je ono što i narod očekuje od nas, umorili su se od prepirki, žele listu i kandidate koji će pokazati da Srebrenica može naprijed", kazao je Sadik Ahmetović, koji je izabran za šefa Izbornog štaba široke koalicije okupljene oko vrijednosti borbe za povratak, protiv diskriminacije i za širenje istine o genocidu u Srebrenici.

Pored njega, za članove Izbornog štaba su izabrani Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković, Suljo Čakanović, Salko Tursunović, Almir Salihović, Nermin Alivuković, Edin Ikanović, Nedib Smajić, Semir Smajić i Munir Habibović.

"Konačno imamo priliku da zajedno idemo pred različite razine vlasti, pred investitore, pred naše ljude u zemlji i svijetu. Sa ovim okupljanjem sada im možemo obećati da ćemo raditi na zajedničkim projektima. Srebrenica je bila i ostala gravitaciono središte povratka Bošnjaka na Drinu. A za to nam trebaju održiva rješenja za stvaranje osnovnih i srednjih škola bez diskriminacije, investicijski projekti koji će nuditi trajna radna mjesta i koji će biti naslonjeni na velike firme u Sarajevu, ozbiljan razvoj lanca vrijednosti i proizvodnje u poljoprivredi, dodatna ulaganja u povezivanje Srebrenice sa ostatkom zemlje. To ne može ni obećati ni realizirati niko drugi osim ljudi okupljenih oko ove inicijative. Ali ne možemo ni mi bez povjerenja Srebrenčana, povratnika, izbjeglih i raseljenih. Želimo im vratiti povjerenje i osigurati uslove da bolje žive u svom i na svom", zaključio je Ahmetović.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING