INFO

 • SAD: VEČER PRIJE INAUGURACIJE BIDEN I HARRIS ODAJU POČAST PREMINULIMA OD COVID19
 • LIPA U PRIVIDNOJ ZIMSKOJ IDILI: U POSTEPENOM NAVIKAVANJU NA OVDAŠNJE PRILIKE PUNE SE SMJEŠTAJNI KAPACITETI ŠATORSKOG NASELJA
 • PREDSTAVNICI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: KANTONI U FBIH SPREMNI ZA AKTIVNOSTI VAKCINACIJE PROTIV COVID-19
 • NI U DRUGOM POKUŠAJU NIJE KONSTITUISANO OPĆINSKO VIJEĆE BOSANSKA KRUPA
 • VREMENSKA: SUTRA PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME U VEĆINI NAŠE ZEMLJE
 • SVAKODNEVNICA MIGRANATA NA LIPI: KUPANJE U HLADNOJ VODI NA TEMPERATURI ISPOD NULE
 • USK: OD 238 TESTIRANIH UZORAKA, 17 POZITIVNO NA KORONAVIRUS
 • SARAJEVO: MINISTAR KOŠARAC RAZGOVARAO S ENTITETSKIM MINISTRIMA POLJOPRIVREDE
 • HUMANOST IZNAD SVEGA: BIHAĆKI CRVENI KRIŽ SA SLUŽBOM ZA TRANSFUZIOLOGIJU KANTONALNE BOLNICE U AKCIJI DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
 • BIHAĆ: ZASJEDALA KOMISIJA ZA PROSTORNO UREĐENJE, PLANIRANJE I ZAŠTITU OKOLIŠA
 • MUSTAFA RUŽNIĆ, PREMIJER USK-A: PREDSJEDNIŠTVO BIH HITNO MORA ODREDITI MIGRANTSKU KVOTU

BIH I SRBIJA POTPISALE SPORAZUM O IZGRADNJI GP I ODRŽAVANJU MOSTOVA

- Pored mosta "Bratoljub" u Bratuncu održana je svečanost potpisivanja Sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji zajedničkog graničnog prijelaza Bratunac i Sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih međudržavnih mostova.

BIH I SRBIJA POTPISALE SPORAZUM O IZGRADNJI GP I ODRŽAVANJU MOSTOVA

BRATUNAC, 18. septembra - Sporazume su potpisali Vojin Mitrović, ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine, te Zorana Mihajlović, ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

"Ovo je bitan sporazum jer predviđa održavanje 11 mostova između Srbije i BiH. Srbija je prihvatila održavanje šest mostova na rijeci Drini, dok je BiH prihvatila održavanje pet mostova, dva na Savi, tri na rijeci Uvac", rekao je Mitrović.

Vijeće ministara BiH je obezbijedilo sredstva za naredni period. Mitrović se zahvalio Vladi Srbije i predsjedniku te zemlje, Aleksandru Vučiću, na izgradnji mosta Bratoljub.

"Sljedeća faza je otvaranje projekta, odnosno puštanje mosta i Graničnog prelaza. Spojit ćemo BiH i Srbiju, dva naroda, regiju Srbije i regiju BiH", naveo je Mitrović.

Kazao je kako će ovim projektom doći do ubrzanog protoka robe, putnika i kapitala, te je jako bitan za razvoj regija koje će most povezivati. Kazao je kako će poboljšati i živote žitelja Bratunca.

Zorana Mihajlović je kazala da bi radovi trebali biti gotovi do marta, kada bi most i granični prelaz trebali biti u funkciji.

"Regionalno povezivanje je najvažniji način i uslov razvoja naših država. To je politika Vlade Srbije i predsjednika Vučića. 11 mostova ćemo zajedno rekonstruisati, pet Srbija. Projektna dokumentacija je završena, novac obezbjeđen u budžetu, 15 miliona evra na tri godine", rekla je Mihajlović.

Srbijanska ministrica je kazala da mostovi spajaju dvije države, te da se osim toga radi i na obezbjeđivanju pruge Sarajevo - Beograd.

"Mislim u narednom peridou možemo očekivati rast trgovine, uslova i svega onoga što ljudima čini živote boljim, da imamo razvijenije države", poručila je.

Nakon potpisivanja sporazuma ministar Mitrović i ministrica Mihajlović zajedno su obišli gradilište.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING