INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • PRODAJME ŠPORET ALFA PLAM. CIJENA 200 KM. INFO NA 060 341 79 14
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI

BIH: FMOIT I USAID POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU: SARADNJA U OPORAVKU TURIZMA

- USAID će pomoći FMOIT-u i drugim partnerima pri razvoju i provedbi plana oporavka, kao i u marketingu plana za privlačenje međunarodnih posjetioca...

BIH: FMOIT I USAID POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU: SARADNJA U OPORAVKU TURIZMA

SARAJEVO, 12. avgusta - Federalno ministarstvo okoliša i turizma (FMOIT) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) dogovorili su saradnju kako bi pomogli turističkom sektoru pri oporavku od negativnih utjecaja pandemije COVID-19 i postavljanju temelja rasta prema održivoj turističkoj ekonomiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Memorandum o razumijevanju danas su, u prostorijama FMOIT-a u Sarajevu, potpisali federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i vršioc dužnosti direktora Misije USAID-a Robert Lopez.

USAID će pomoći FMOIT-u i drugim partnerima pri razvoju i provedbi plana oporavka, kao i u marketingu plana za privlačenje međunarodnih posjetioca. Također će pomoći u kreiranju Strategije razvoja turizma Federacije BiH za period od 2021. do 2027. godine, zasnovanu na najboljim međunarodnim praksama za unaprjeđenje konkurentnosti turističkog sektora. Uspješna strategija također će dovesti do povećanja dolazaka, prihoda, stvaranja novih radnih mjesta i većeg doprinosa BDP-u.

"Federalno ministarstvo okoliša i turizma aktivno radi na razvoju turizma, koji je sve više prepoznat kao strateška grana privrede u Federaciji BiH, kao i na promociji raspoloživih turističkih resursa. BiH ima priliku da bude prvoklasna međunarodna turistička destinacija, kao i da osigura održiv dugoročni rast turističkog sektora. Da bismo postigli ove ambiciozne ciljeve, implementiramo sistemski plan oporavka turizma, pokrećemo koordinirani marketinški plan i pripremamo strategiju razvoja za idućih šest godina ", izjavila je Đapo i dodala da im je drago što će USAID pomoći u ovom procesu osiguravajući usvajanje međunarodnih standarda i pružanja najnovijih informacija iz svjetskog turističkog sektora.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma saopšteno da je Robert Lopez napomenuo da je USAID odobrio širok spektar tehničke i druge pomoći s ciljem pomoći turizmu Federacije BiH pri oporavku od posljedica COVID-19.

"USAID sa zadovoljstvom podržava nacionalne napore za razvoj turističkog sektora BiH i povećanja konkurentnosti BiH kao destinacije", kazao je Lopez.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING