INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA

BIH: DŽUDISTA HARUN SADIKOVIĆ KAŽNJEN ZBOG DOPINGA

- Džudista Harun Sadiković iz Bihaća kažnjen je sa šest mjeseci zabrane takmičenja zbog pozitivnog doping testa na zabranjenu supstancu hidroklorotijazid...

BIH: DŽUDISTA HARUN SADIKOVIĆ KAŽNJEN ZBOG DOPINGA

SARAJEVO, 4. maja  - Džudista Harun Sadiković iz Bihaća kažnjen je sa šest mjeseci zabrane takmičenja zbog pozitivnog doping testa na zabranjenu supstancu hidroklorotijazid, saopšteno je u ponedjeljak iz Agencije za antidoping kontrolu BiH (ADA).

Osim zabrane takmičenja Sadikoviću su poništeni svi rezultati postignuti od dana prikupljanja pozitivnog uzorka 16. februara 2020. godine, pa do dana stupanja odluke o zabrani takmičenja 23. aprila 2020, odlučio je Judo saveza Bosne i Hercegovine.

“U prikupljenom uzorku za doping kontrolu otkrivena je supstanca hidroklortijazid (hydrochlorothiazide) koja je na listi zabranjenih sredstava za 2020. godine svrstana u grupu 'Diuretici i maskirni agensi'. Riječ je o supstanci koja se koristi za snižavanje krvnog pritiska. Također se primjenjuje za smanjenje rizika stvaranja kamenca u bubregu kod osoba s visokim postotkom kalcija u urinu“, pojašnjavaju iz ADA-e.

Uzimanjem spomenute supstance Sadiković  je počinio kršenje člana Svjetskog antidoping kodeksa “prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste“.

Sadiković je pobjednik Evropskog kupa za seniore 2015. godine u Sarajevu i Celju, a osvojio je i bronzanu medalju na Evropskom kupu u Rimu 2019.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING