INFO

  • GODIŠNJICA SMRTI MIRSADA CRNKIĆA: KOMANDANT KOJI JE SANJAO POVRATAK U SLOBODNU BOSANSKU KRUPU
  • USK KORONA BILANS: TESTIRANA 84 UZORKA, NOVOZARAŽENE 3 OSOBA
  • DOMAĆI PROGRAMI POMOĆI: ISKORISTITI PROGRAME POMOĆI PODUZETNIŠTVU, POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
  • KB U BIHAĆU: ZDRAVSTVENO STANJE MLAĐE ŽENSKE OSOBE IZ VELIKE KLADUŠE VEOMA TEŠKO
  • BOSANSKA KRUPA: PLANIRANA I OSIGURANA BUDŽETSKA PODRŠKA POLJOPRIVREDI
  • SPORT U DOBA PANDEMIJE: BOLJA PERSPEKTIVA SPORTA JOŠ UVIJEK U POZICIJI NADANJA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O FEDERALNIM PROGRAMIMA ZAPOŠLJAVANJA GOVORI DIREKTORICA HELENA LONČAR
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

BIH: DANAS NOVO BROJANJE GLASOVA SA BIRAČKIH MJESTA IZ OSAM OPĆINA

- Ponovno brojanje glasačkih listića vršit će se za pojedina biračka mjesta u izbornim jedinicama Teslić, Zavidovići, Kakanj, Petrovac, Gacko, Gradačac, Srebrenik i Gradiška...

BIH: DANAS NOVO BROJANJE GLASOVA SA BIRAČKIH MJESTA IZ OSAM OPĆINA

SARAJEVO, 10. decembra  - U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) danas će u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi početi ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz osam osnovnih izbornih jedinica i to Teslić, Zavidovići, Kakanj, Petrovac, Gacko, Gradačac, Srebrenik i Gradiška, javlja Anadolu Agency (AA). 

Centralna izborna komisija BiH je naime donijela naredbu, po zahtjevu ili po službenoj dužnosti, kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz navedenih osam osnovnih izbornih jedinica.

Naredbom je obuhvaćeno i brojanje glasova birača koji su glasali na redovnom biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Minhenu, odakle je glasački materijal stigao u Glavni centar za brojanje nakon utvrđivanja izbornih rezultata a prije njihovog potvrđivanja.

Naredba je objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. 

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING