INFO

  • DANAS U BiH SUNČANO VRIJEME, S DNEVNOM TEMPERATUROM DO 23 STEPENA
  • ODRŽAN GLAVNI PRETRES U SLUČAJU RESPIRATORI
  • DAN NEZAVISNOSTI BIH: 1. MART NERADNI DAN
  • ZA SUTRA NAJAVLJEN SASTANAK PREDSTAVNIKA INSTITUCIJA BIH, COVAX-A I PFIZERA
  • NOVI POTRES U HRVATSKOJ, OSJETIO SE I U BIH
  • KORONAVIRUS U USK: 17 NOVIH SLUČAJEVA, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • OD 1. JULA 2021. UKIDA SE ROMING NA ZAPADNOM BALKANU

BIDEN POTPISAO UREDBU O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

- Američki predsjednik Joe Biden potpisao je uredbu kojom je proširena mogućnost prijave za sistem zdravstvene zaštite građanima koji nisu u mogućnosti da je ostvare preko svojih poslodavaca...

BIDEN POTPISAO UREDBU O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

WASHINGTON, 30. januara - Istovremeno, Biden je potpisao i uredbu kojom se poništava zabrana finansiranja međunarodnih neprofitnih organizacija koje podržavaju i pružaju savjete za abortus.

"Potpisujem dvije uredbe koje će otkloniti štetu koju je počinio Trump", rekao je Biden u Ovalnoj sobi.

Potpisivanjem uredbe o zdravstvenoj zaštiti građanima je na sajtu healthcare.gov omogućena prijava za zdravstveno osiguranje u intervalu od 15. februara do 15. maja. Prethodno je program bio dostupan tokom šest nedjelja u godini.

Biden je najavio da će podržati programe koji su pokrenuti na osnovu Zakona o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti donijetog 2010. za vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Američki predsjednik smatra da su hitne promjene važne zbog pandemije koronavirusa koji je u SAD-u odnio više od 430.000 Amerikanaca.

Republikanci se protive restrukturiranju zdravstvene zaštite, kritikujući troškove i njege, kao i značajno miješanje vlade u tržište zdravstvene zaštite.

Biden, koji je dužnost preuzeo prošle sedmice, zatražio je od federalnih agencija da preispitaju odluke koje je Trumpova administracija donijela u vezi sa kriterijumima koji su građanima otežavali prijavu za "Medicaid" program zdravstvenog osiguranja za građane slabijeg imovnog stanja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING