INFO

  • POTVRĐENO: PRIJE DVA DANA U SUKOBU GRUPE MIGRANATA TEŠKO POVRIJEĐENO JEDNO LICE
  • PRAVA GRAĐANA I PRAVA MIGRANATA: DRŽAVNI MINISTAR SIGURNOSTI SELMO CIKOTIĆ POSJETIO VELIKU KLADUŠU
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ UMJERENU OBLAČNOST
  • OBRTNICI U VREMENU PANDEMIJE: SVAKODNEVNA BORBA ZA SVAKOG RADNIKA I MARKU
  • PROMOVISANA EVROPSKA OMLADINSKA KARTICA U BIH: BROJNE POGODNOSTI ZA MLADE
  • CAZIN: IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA NADASVE ZNAČAJAN INVESTICIJSKI PROJEKT
  • BOSNA I HERCEGOVINA ZABILJEŽILA JOŠ 253 ZARAŽENE OSOBE, VELIKI BROJ OPORAVLJENIH
  • VELIKA KLADUŠA: O REFLEKSIJAMA NA ŽIVOT GRAĐANA RAZGOVARALI SMO SA FIKRETOM BAŠIĆEM
  • USK: NACRT ZAKONA O DOPUNSKIM PRAVIMA BORACA I RACIONALNO TROŠENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA

BICIKLISTI IZ BIHAĆA STIGLI U SARAJEVO: MARATON U ZNAK SJEĆANJA NA ALIJU IZETBEGOVIĆA

- Grupa biciklista je vozila maraton dug 310 kilometara od Bihaća do Sarajeva. Članovi biciklističkog kluba su bivši pripadnici Armije RBiH, nosioci najviših vojnih priznanja Armije RBiH i istaknute patriote

BICIKLISTI IZ BIHAĆA STIGLI U SARAJEVO: MARATON U ZNAK SJEĆANJA NA ALIJU IZETBEGOVIĆA

SARAJEVO, 18. oktobra (AA) - Povodom 15. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, grupa biciklista rekreativno biciklističkog kluba "Japod" iz Bihaća, organizovala je dvodnevni biciklistički maraton od Bihaća do Sarajeva pod nazivom "Alija Izetbegović", javlja Anadolu Agency (AA).

U Sarajevo su stigli danas u poslijepodnevnim satima, nakon čega su posjetili šehidsko mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića i Muzej "Alija Izetbegović".

Učesnike ovog, već sada, tradicionalnog maratona dočekao je direktor JU Muzej "Alija Izetbegović" Adnan Žiško.

"Cijelim nizom manifestacija Muzej je na određeni način obilježio godišnjicu smrti Alije Izetbegovića. Sada možemo reći da je i biciklistički maraton nekako postao tradicionalan iz prostog razloga što imamo bicikliste iz Bihaća koji su redovni učesnici maratona", pojasnio je Žiško.

Zahvalio im se jer put iz Bihaća govori o kakvim se patriotama radi.

"Zanimljivo je da su oni dobitnici i zlatnih policijskih znački, visokih ratnih priznanja", poručio je Žiško.

Tokom posjete mezaru Alije Izetbegovića, Ahmet Alibabić (62), predsjednik rekreativno biciklističkog kluba "Japod" iz Bihaća, za AA je kazao da maraton u čast prvog predsjednika Predsjedništva RBiH organizuju već pet godina.

"Svake godine, na dan smrti Alije Izetbegovića, na Kovačima polažemo cvijeće. Mislim da je to najmanje što možemo učiniti za našeg predsjednika. Iz Bihaća smo krenuli juče u sedam sati. Prenoćili smo u Donjem Vakufu, nakon 190 kilometara. Danas je kraća dionica od 140 kilometara, do Sarajeva. Vrijeme nas je izuzetno poslužilo. U grupi nas je bilo osam, ali jedan je odustao. Sedam nas je sada ovdje", pojasnio je Alibabić.

Ekrem Zukić je najstariji učesnik maratona. Ovom 75-godišnjaku ovo je četvrti maraton povodom obilježavanja godišnjice smrti prvog predsjednika.

"Ovo mi je četvrti maraton za Aliju Izetbegovića. Biciklizam nije lagan. Nismo imali poteškoća. Sve je prošlo kako treba, a i vrijeme nas je poslužilo", rekao je Zukić za AA.

On je učesnik i maratona, koji se održava tradicionalno u sklopu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

"Osam puta sam išao u Srebrenicu", dodao je Zukić.

Ista grupa biciklista sutra će, na 15. godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, položiti cvijeće i odati počast rahmetli predsjedniku Izetbegoviću.

Grupa biciklista je vozila maraton dug 310 kilometara od Bihaća do Sarajeva. Članovi biciklističkog kluba su bivši pripadnici Armije RBiH, nosioci najviših vojnih priznanja Armije RBiH i istaknute patriote.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING