INFO

  • USK: UKINUTO STANJE PRIRODNE NESREĆE
  • DOM ZDRAVLJA BOSANSKA KRUPA – UZ MJERE RESTRIKCIJE POMOĆ JE PRUŽANA SVIMA
  • KOLIKO ĆE ZAISTA POMOĆI PRIVREDNICIMA TZV.KORONA ZAKON
  • RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI, DANAS 120 OSOBA
  • TURISTE ZAMIJENILI MIGRANTI – INSPEKCIJA ZAPEČETILA 16 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
  • FBiH: 12 NOVOZARAŽENIH OSOBA

BANJALUKA: SDS I PDP ZAJEDNO IZLAZE NA LOKALNE IZBORE

- Dogovoreno je to na današnjem sastanku predstavnika ovih stranaka održanom u Banjaluci...

BANJALUKA: SDS I PDP ZAJEDNO IZLAZE NA LOKALNE IZBORE


BANJALUKA, 24. februara - Na lokalnim izborima 4. oktobra PDP i SDS će imati zajedničke kandidate za načelnike opština i gradonačelnike u svim lokalnim zajednicama gdje to bude moguće.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku predstavnika ovih stranaka održanom u Banjaluci, a Mirko Šarović, predsjedni SDS-a najavio je potpisivanje koalicinog sporazuma između ove dvije stranke.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a rekao je da će sve učiniti, iako imaju loša iskustva sa izbornim pravilima i procedurama, da osvoje najveći dio lokalnih sredina. Najavio je i da će u sljedećih mjesec dana dogovoriti ključne pravce djelovanja i strategiju za svaku lokalnu zajednicu.

Odgovarajući na pitanja novinara Šarović je rekao i kako bi za SDS bilo korisno kada bi Milan Radović, koji napustio DNS prešao u SDS.

Na pitanje da li će SDS u Banjaluci podržati kandidata PDP-a za gradonačelnika Draška Stanivukovića Šarović je rekao da će podržati jednog kandidata koji bude imao najveći rejting za pobjedu u tom gradu. Na pitanja vezana za Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine, kao i kandidata SDS-a u ovom gradu Šarović je rekao da kandidat ove stranke mora biti samo SDS-ov.

Komentarišući zahtjev Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH da se poslanici u Narodnoj skupštini RS izjasne o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH, 2. i 3. marta, bez konsenzusa usvojenog na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese RS Šarović je rekao da je u pitanju velika greška.

"Mislim da ćemo diplomatski mnogo izgubiti, naročito RS. Onaj ko ne želi da bude sa Đukanovićem, ne mora da bude na tom sastanku. Ima mnogo načina da se iskaže protest zbog ono što se dešava u Crnoj Gori. Ovo je najgori način i  jedna velika greška", rekao je Šarović.

Borenović je rekao da će biti u NS RS svaki put po pitanju bilo koje teme, ali da ima osjećaj da se ovo "vrlo važno pravo koristi možda i tamo gdje nema potrebe".VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING