INFO

  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • DILEMA U VLADI FBIH KAKO PODIJELITI 100 MILIONA IZ KORONA 2: SVIMA ILI SAMO POGOĐENIM
  • ZMAJEVI PROTIV SJEVERNE IRSKE IGRAJU PRED NAVIJAČIMA
  • KB BIHAĆ: TRI POVRIJEĐENA MIGRANTNA U ŠOK SOBI, SEDAM NA ODJELU KIRURGIJE / IZJAVA NAČELNICE CUM-A
  • USK: OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA PREMINULA JEDNA OSOBA
  • KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE: USPJEŠNO APLICIRAN PROJEKT OBNOVE I REVITALIZACIJE TURBE MAUZOLEJA
  • PORUKA IZ AMBASADE SAD: IZBORNI PROCES SE MORA SAČUVATI OD SVIH NEREGULARNOSTI
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: OKO 14,5 MILIONA KM ZA EKONOMSKE ŠTETE U ZDRAVSTVU TOKOM PANDEMIJE
  • CAZIN: JAVNOM TRIBINOM PRIGODNO OBILJEŽEN EVROPSKI DAN DONIRANJA ORGANA

ASIM KAMBER LIŠEN SLOBODE

- Asim Kamber je priveden, a onda i proveden u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje mu je uručena naredba o lišenju slobode. Njega se sumnjiči za krađu glasova i to prilikom posljednjih Općih izbora 2018.godine, u korist Stranke demokratske akcije u ovoj općini.

ASIM KAMBER LIŠEN SLOBODE


SANSKI MOST, 16. septembra - Skupa sa Asimom Kamberom u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu privedena je i njegova sekretarica, Mirela Husić, a oko podne u Sanskom Mostu priveden je i Fazir Vukalić.

“Oni su osumnjičeni da su u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove osoba koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta” rekao je u izjavi za RTV USK-a Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Iako je prvenstveno bio pozvan na razgovor, jer se i nalazio u Sarajevu, Kamberu je pri ulasku u zgradu SIPE uručena naredba o lišenju slobode. To znači da će naredna najviše 24 sata, dvoje privedenih provesti u ovoj zgradi, a onda će ih se preveti u Državno tužilaštvo gdje će biti ispitani od strane postupajućeg tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. Tu će se, potvrđeno je, odlučiti o narednim koracima u slučaju izborne krađe volje građana Sanskog Mosta.

Od ranog jutra pripadnici MUP-a USK asistirali su službenicima SIPE u pretresu četiri lokacije u gradu na devet rijeka i to stana Asima Kambera u centru Sane, privatnih stambenih objekata sekretarice Husić i Fazira Vukalića. Četvrti pretres je vršen u službenim prostorijama gdje Vukalić i radi.

Izvještaj o akciji SIPEA-e i privođenju Asima Kambera i njegovih saradnika emitujemo u Dnevniku RTV USK.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING