INFO

  • BIHAĆ U SLOVU O JEDNOM TURBULENTNOM VREMENU: UPRILIČENA PROMOCIJA NOVOG DJELA AUTORA DR. FRANJE JURIĆA
  • USK: INSPEKCIJSKE KONTROLE I PORED NAJAVE NADZORA NALAZE BROJNE NEPRAVILNOSTI U POSLOVANJU
  • SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE BIHAĆ: RADNO MJESTO U PERSPEKTIVI - PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA
  • DALEKO OD OKA, DALEKO OD SRCA: VANJSKA POLITIKA BIH NE VIDI DOBRO PREKO GRANICE
  • UDRUŽENJE LOGORAŠA SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA STRADANJA BOŠNJAKA
  • NOVI SKOK I LOŠE VIJESTI: NOVI SKOK ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U FBIH
  • BIHAĆ: SVEČANO OTVOREN 22. FESTIVAL SCENSKIH UMJETNOSTI - BIHAĆKO LJETO
  • GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ: SMIJENJEN DAVOR ŽUPA, A ZA PREDSJEDAVAJUĆEG IZABRAN IRMAN ALIJAGIĆ
  • BIHAĆ: STUDIO AFIRMACIJE PODUZETNIŠTVA, KREATIVNOSTI I INOVACIJA MLADIH LJUDI
  • KLJUČ BEZ PRAVDE ZA ŽRTVE: MASOVNE GROBNICE I BIJELI NIŠANI NIJEMI SVJEDOCI NEPROLAZNE BOLI I TUGE

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

- Ovog vikenda, pa samim tim i tokom ovog dana bilježimo važnije događaje koji će na svoj način obilježiti vrijeme, te smo izdvojili slijedeće...

AKTUELNO NA PROSTORU USK: IZDVOJILI SMO...

USK, 4. augusta - U Bihaću je završen festival filma, u Cazinu je aktuelno obilježavanje Dana Grada, u Bužimu počinje manifestacija slobodarskih dana, a u Bosanskoj Krupi  "Unski lađari" spremaju se na još jednu utrku u kojoj se dokazuju veslačka i sportska umijeća, ali i kondiciona spremnost ekipa... 

ZAVRŠEN BIHAĆ AVANTURA FILM FESTIVAL

Prvi Bihać Avantura Film Festival je uspješno završen. Tokom tri dana, na dvije lokacije, prikazani su filmovi iz 26 zemalja svijeta u programskim kategorijama: dugometražni i kratki igrani film, dokumentarni film, te selekcijama turističkog i self made filma. Grand Prix „Unska sirena“ dobio je film „Scream for me Sarajevo“ autora Tarika Hodžića. Radi se o filmskom dostignuću koje pokazuje snagu volje pojedinaca u kriznim vremena kakav je bio rat u BiH i opsada Sarajeva. Specijalnu nagradu direkcije dobio je debitanski film „Gastarbajter“ autora Bareta Vardića. Nagradu za životno djelo Tomo Ljevak. Najbolji film u selekciji „Self-made filma“ je „Šetnja sa Kolumbinama“ Irene Matas iz Hrvatske. Najbolji Turistički film je „Una Unisima“ Boška Savkovića iz Srbije, kratki igrani film - „Prelazak granice“ Agnieszka Chura iz Poljske, Dugometražni igrani film - „Artic“ autora Joe Penne iz Islanda.

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA CAZINA

Od 1. augusta je u Cazinu počelo obilježavanje Dana Grada. Tako je u okviru obilježavanja otvoreno izvorište Kordinovac, otkrivena ploča s nazivom ulice posvećene pilotu Samiru Beganoviću, ozvaničen završetak prve faze radova na uređenju parka Stari grad, a sinoć je održana Modna revija Adnana Hajrulahovića naziva „Kraljica Elizabeta Bosanska“. Jutros je počeo Drugi Burt maraton, a na Staroj čaršiji će biti održana aktivnost naziva „Krajiška trahana za Guinness-a“.

SLOBODARSKI DANI VITEŠKOG GRADA BUŽIMA

Danas u Bužimu počinje tradicionalna manifestacija „Slobodarski dani viteškog Grada Bužima“ kojom se institucionalno baštini sjećanje na vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata i doprinos koji su Bužimljani dali u odbrani domovine Bosne i Hercgovine. U okviru programa večeras će biti upriličen prijem zvanica, posjeta Muzej sobi 505. Viteške brigade i Turbetu generala Izeta Nanića i boraca-šehida, svečano otvorenje manifestacije kao i vjerski i kulturni sadržaji. Ovo je inače 24-a po redu manifestacija koja tradicionalno svake godine okupi u Bužimu veliki broj veterana odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godina, ali i gostiju iz USK, BiH, regije i dijaspore.

DANAS „UNSKI LAĐARI“ U BOSANSKOJ KRUPI

Danas će u Bosanskoj Krupi u organizaciji Općine, Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportskog saveza i Kanu kluba „Kormoran“ biti održana manifestacija Unski Lađari. Osim utrke tradicionalnim lađama bit će organizirana i utrka kajaka i skokovi sa Drvenog mosta „Prva lasta Une“. Učešće će uzeti takmičari iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Lađari će svoja veslačka umijeća i fizičku spremnost pokazati na relaciji dugoj 5 kilometara, a glavna utrka je predviđena za 18:30 minuta.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING