INFO

  • LYON I MANCHESTER CITY ČETVRTFINALISTI LIGE PRVAKA
  • INTERPOL ĆE U BEJRUT POSLATI MEĐUNARODNI TIM STRUČNJAKA
  • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • IZDATA NOVA NAREDBA KRIZNOG ŠTABA ZA FBIH: SVE MJERE PRODUŽENE ZA 14 DANA!
  • AVANTURA FILM FESTIVAL - KONFERENCIJA ZA NOVINARE

AKTUELIZIRANO PITANJE SJEČE ŠUME NA PODRUČJU USK BLIZU GRANICE BIH I HRVATSKE

- O ovoj temi već smo izvještavali javnost te je za očekivati da nadležne državne institucije konačno i ozbiljno obrate pažnju na ono što se dešava na samoj graničnoj liniji u Plješevici...

AKTUELIZIRANO PITANJE SJEČE ŠUME NA PODRUČJU USK BLIZU GRANICE BIH I HRVATSKE


SARAJEVO, 17. maja - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jasmin Emrić (A-SDA) na sjednici tog doma krajem sedmice aktuelizirao je pitanje sječe šume koju, kako je kazao, vrši preduzeće Hrvatske šume na planini Plješevici, u području bivšeg aerodroma Željava, u blizini grada Bihaća.

Emrić je na sjednici tog doma pitao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da li je i na koji način Republika Hrvatska obavijestila organe i institucije BiH o sječi šume koju vrši preduzeće Hrvatske šume d.o.o na planini Plješevici, u području bivšeg aerodroma Željava.  

Kazao da je članom 7. stav 3 Ugovora o državnoj granici između BiH i Republike Hrvatske, koji se privremeno primjenjuje od 30. jula 1999. godine, određeno da „ugovorne stranke mogu na svom području, u svako doba, obavljati radove predviđene uputom iz stava 1 ovog člana, ali o tome moraju obavijestiti drugu ugovornu stranku najmanje 10 dana prije početka radova“.

- Granica između naše države i Republike Hrvatske na ovom dijelu nije precizno određena niti je vidno označena, te je sporno što su Hrvatske šume jednostrano pristupile sječi šume, bez prethodno označene granice, a što je u nadležnosti Međudržavne komisije za granice - naveo je Emrić.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING