INFO

  • DANAS U BiH SUNČANO VRIJEME, S DNEVNOM TEMPERATUROM DO 23 STEPENA
  • ODRŽAN GLAVNI PRETRES U SLUČAJU RESPIRATORI
  • DAN NEZAVISNOSTI BIH: 1. MART NERADNI DAN
  • ZA SUTRA NAJAVLJEN SASTANAK PREDSTAVNIKA INSTITUCIJA BIH, COVAX-A I PFIZERA
  • NOVI POTRES U HRVATSKOJ, OSJETIO SE I U BIH
  • KORONAVIRUS U USK: 17 NOVIH SLUČAJEVA, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • OD 1. JULA 2021. UKIDA SE ROMING NA ZAPADNOM BALKANU

AGROKOR DONIO ODLUKU O DOKAPITALIZACIJI KONZUMA U BIH U IZNOSU OD 68,7 MILIONA KM

- Vijeće također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM

AGROKOR DONIO ODLUKU O DOKAPITALIZACIJI KONZUMA U BIH U IZNOSU OD 68,7 MILIONA KM

SARAJEVO, 31. augusta (AA) - U namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora danas je u Zagrebu donijelo odluku o davanju saglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma  BiH u iznosu od  68,7 miliona KM kroz društva "Ledo" Čitluk i "Sarajevski Kiseljak", javlja Anadolu Agency (AA).

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu  BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM.

"Ovim odlukama se obezbjeđuje budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine. Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzuma BiH za stabiliziranje poslovanja  i današnjim je odlukama pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije", navodi se u saopćenju Agrokora.

Odlukama Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren je put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi se realizirao plan unutar kojeg Mercator tokom Septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma  BiH pod brend Mercator.

"Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine Mercatora kao i obaveze održavanja istih", dodaje se u saopćenju.

Kompletan proces je vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa uposlenika kompanije Konzum BiH je bila prioritet. Daljnja strategija Konzum-a BiH i povratak Mercatora na tržište BiH osigurava dodatnu stabilnost i očuvanje radnih mjesta naših uposlenika.

"Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora tako će obezbjediti daljnju stabilnost poslovanja. Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača ali i brojnih kupaca koji zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Mercatoru,  imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama", zaključuje se u saopćenju.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING