INFO

  • POTVRĐENO: PRIJE DVA DANA U SUKOBU GRUPE MIGRANATA TEŠKO POVRIJEĐENO JEDNO LICE
  • PRAVA GRAĐANA I PRAVA MIGRANATA: DRŽAVNI MINISTAR SIGURNOSTI SELMO CIKOTIĆ POSJETIO VELIKU KLADUŠU
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ UMJERENU OBLAČNOST
  • OBRTNICI U VREMENU PANDEMIJE: SVAKODNEVNA BORBA ZA SVAKOG RADNIKA I MARKU
  • MANJE DJECE PO JEDNOM ODJELJENJU, JEDNO DIJETE U KLUPI: KAKO BI MOGAO IZGLEDATI POVRATAK DJECE U ŠKOLE
  • PROMOVISANA EVROPSKA OMLADINSKA KARTICA U BIH: BROJNE POGODNOSTI ZA MLADE
  • CAZIN: IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA NADASVE ZNAČAJAN INVESTICIJSKI PROJEKT
  • BOSNA I HERCEGOVINA ZABILJEŽILA JOŠ 253 ZARAŽENE OSOBE, VELIKI BROJ OPORAVLJENIH
  • VELIKA KLADUŠA: O REFLEKSIJAMA NA ŽIVOT GRAĐANA RAZGOVARALI SMO SA FIKRETOM BAŠIĆEM
  • USK: NACRT ZAKONA O DOPUNSKIM PRAVIMA BORACA I RACIONALNO TROŠENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA

247 NOVOZARAŽENIH OSOBA KORONA VIRUSOM DANAS U BIH

- Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH su 123 uzorka pozitivna na COVID-19, nadležni iz R Srpske potvrđuju 121 novozaraženi slučaj, dok su u Distriktu Brčko evidentirana 3.

247 NOVOZARAŽENIH OSOBA KORONA VIRUSOM DANAS U BIH

SARAJEVO, 8. jula - Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testirana su 1.053 uzorka, od kojih su 123 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (21), Zeničko-dobojskom (10), Hercegovačko-neretvanskom (14), Srednjobosanskom (1), Unsko-sanskom (7), Bosansko-podrinjskom (2) i Kantonu Sarajevo (68).

U Federaciji BiH do sada je testirano 63.237 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.014 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1292 1264 pacijenta, 28 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno su aktivna 1653 slučaja-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno 69 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata registriran je jedan smrtni slučaj, radi se o muškoj osobi iz Tuzle (1946.).

Naredbom Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja je na snazi, kantonalnim/županijskim stožerima ministarstava zdravstva data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a krizni štabovi/stožeri kantonalnih/županijskih ministarstava zdravstva, spram procjene epidemiološke situacije na kantonu, dio datih preporuka mogu donijeti i u formi naredbe.

U uvjetima pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH naređuje se striktno poštovanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose. Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba. Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprečavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih.

BANJA LUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 533 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 121 osobe.  

Radi se o 63 muške i 58 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 88 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Većina novozaraženih su kontakti osoba kod kojih je već ranije potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.813 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.425 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 39.825 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 131, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u opštim bolnicama 85.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.906 osoba, a nadzor je završen kod 38.491 osoba.

 

BRČKO DISTRIKT - U prethodna 24 sata, u Brčko Distriktu testirana su 45 uzoraka i potvrđena su tri nova slučaja korona virusa, saopćeno je iz Vlade Brčko Distrikta.

U Distriktu je do sada testirano 1.281 osoba, a korona virus je potvrđen kod 41 osobe.

Od početka pandemije zabilježena su 5 smrtna slučajeva povezana sa korona virusom, oporavilo se 20 osoba

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING