USK

ZASJEDANJE SKUPŠTINE UNSKO-SANSKOG KANTONA: PRVI DIO OBILJEŽILE RASPRAVE, IZMJENE ČLANOVA KOMISIJE ZA IZBOR I IMENOVANJA…

  • Prvi dio današnje sjednice Skupštine USK-a obilovao je raspravama o tačkama, koje će se, nakon usvojenog izmijenjenog Dnevnoga reda, tek naći u drugom dijelu. Nije nedostajalo ni optužbi, a najviše se raspravljalo o Zakonu o unutrašnjim poslovima, eventualnim izmjenama. Došlo je i do izmjena u rukovodstvu u Komisiji za izbor i imenovanja. Agan Bunić i Almin Hopovac više nisu članovi, odnosno predsjedavajući ovog skupštinskog tijela.

BIHAĆ, 25. septembra – Najglasniji u prvom dijelu današnje sjednice bio je Agan Bunić, koji je za našu tv kuću kazao kako Odbor i komesara nemamo godinama, da je ranije SDA koja je bila opozicija to zamjerala poziciji. Danas, kaže, odjednom nema zamjeranja. I on tvrdi da nije slučajno da se na istom dnevnom redu nađu dvije tačke, zakoni iz domena Ministarstva unutrašnjih poslova i smjena člana i predsjednika Komisije za izbor i imenovanja.

Mladen Lonić, kao član zamijenio je Almina Hopovca, a Nijaz Kadirić stranačkog kolegu Agana Bunića na mjestu predsjedavajućeg skupštinske Komisije za izbor i imenovanja. Dvojako se u skupštinskim klupama tumači ova smjena. Krenimo od opozicije čiji član iz SDP-a Almin Hopovac je danas smijenjen.

U večerašnjem izdanju TV Dnevnika donosimo izvještaj sa prvog dijela zasjedanja Skupštine USK-a…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!