USK

SANSKI MOST: USLJED NOVIH I OBILNIH PADAVINA STANJE SA VODOSTAJIMA SE POGORŠAVA

  • U Sanskom Mostu u kojem je nakon jučerašnjih bujica proglašeno stanje prirodne nesreće, usljed novih i obilnih padavina situacija iz sata u sat se pogoršava. Sinoć u 22,00 sata oglašena je i sirena za opću opasnost, a pred mještanima je bila neizvjesna i duga noć. Zbog ulijevanja pritoka, vodostaj rijeke Sane naglo raste zbog čega se očekuje izlijevanje iz korita, što bi dodatno otežalo stanje u Sanskom Mostu…

SANSKI MOST, 16. maja – Mnogi mještani Sanskog Mosta sinoć su proveli noć bez sna i sa zebnjom zbog vremenskih neprilika i porasta vodostaja. Zbog novih obilnih padavina u 22,00 sata oglašena je sirena za opću opasnost, te pozvano stanovništvo da  pomognu svojim komšijama, prijateljima i svima onima čije su kuće ugrožene.

I dalje je najteže stanje u u Starom Majdanu, Alagića Polju, Vršu, Naprelju, Zdeni i Kamengradu. Vodostaji su i dalje u porastu, a nivo rijeke Sane dosegao je u 12,00 sati 390 cm. Prognoze nisu optimistične. Saobraćaj na svim putnim pravcima u Sanskom Mostu  odvija se nesmetano, a u toku je uklanjanje  naplavina koje su bujice nanijele na putne komunikacije.

Pod vodom su i dalje sva naselja duž sanskih vodotoka. Padavine će, prema najavama očekuju i sutra. Zbog toga je Civilna zaštita upotrijebila sva tehničko-materijalna sredstva da zaštiti, barem još uvijek bejzbjedne dijelove općine. Upućen je apel svim vlasnicima javnih i privatnih objekata da povedu računa o stanju u kojem se nalaze odvodni kanali i ostala infrastruktura kako bi se prevenirale moguće neželjene posljedice.

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!