O NAMA


JP Radio- televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. Naš je moto bio i ostao vezan uz aktuelan, objektivan, profesionalan i timski rad.


JP Radio- televizija Unsko sanskog kantona d.o.o.

Odluka broj:01-31/95, o osnivanju JP RADIO TELEVIZIJA UNSKO-SANSKOG KANTONA, je donesena 05.decembra 1995. godine na sjednici Skupštine USK.

Za prvog v.d. direktora od strane Vlade USK imenovan je gospodin Emin Mesić 16.12.1995.

RTV USK, je, 22. 12. 1995. godine upisom u sudski registar br: U/I-768/95 i smještena u zgradi Kulturnog centra u Bihaću u Ulici 502. viteške brigade, broj 11.

Adresa: JP RTV USK d.o.o., 77000 Bihać, 502. viteške brigade br. 11

JP Radio-televizija Unsko-sanskog kantona d.o.o. se bavi pripremanjem, proizvodnjom, reprodukovanjem, difuzijom i prijenosom vlastitih radio-televizijskih sadržaja namijenjenih javnosti Unsko-sanskog kantona i šire, održavanjem i razvojem vlastite tehničke osnove, proizvodnjom i plasmanom marketinških poruka, te drugim srodnim djelatnostima.

JP RTV USK d.o.o. svakodnevno proizvodi i emituje radijski i televizijski program.

JP RTV Unsko-sanskog d.o.o. kantona je u proteklom vremenu izrasla u snažan medijski kolektiv koji se poštuje i uvažava, čiji se sadržaji prate i pamte.

Naše su reporterske ekipe svakodnevno na terenu, prate aktulena zbivanja i javnost izvještavaju o njima. Bili smo i ostali aktivni sudionici svih događanja na prostoru Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Naši su gosti, predstavnici općina, izvršne i zakonodavne vlasti USK, F BiH i države BiH, premijeri, predsjednici država, ambasadori, najviši predstavnici međunarodne zajednice, ali i zanatlije, poljoprivrednici, obični ljudi, povratnici

Reporterske ekipe RTV USK su koncem 1995. i 1996. godine prve ušle u povratnička naselja i ukazale na potrebu solidarnosti i podrške.

Pratili smo reprezentativne nastupe naših sportaša, bili pokrovitelji brojnih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, među kojima državnih, balkanskih i evropskih prvenstava.

Naš je moto bio i ostao vezan uz aktuelan, objektivan, profesionalan i timski rad.

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona danas ima sedamdesetak zaposlenih. Svakodveno emitujemo više od 16 sati televizijskog i 24 sata radijskog programa, od čega više od 50 posto u vlastitoj produkciji. Signalom pokrivamo prostor osam općina Unsko-sanskog kantona (Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Ključ i Sanski Most) kao i dijelove RS-a (Bosanski Novi, Prijedor, Bosanska Kostajnica). Program TV USK-a je u paketu Moje TV BH Telekoma, tako da vjernost gledalaca stičemo u cijeloj BiH.

Tridesetak novinara i urednika svakodnevno priprema informativni, dokumentarni, obrazovni, kulturno-zabavni, sportski, dječiji i vjerski program, te ostale programske sadržaje. U realizaciji i prijenosu radijskog i televizijskog programa učestvuju novinari, producenti, kamermani, montažeri, tonci, realizatori, predvodjeni šefovima tehničkog sektora.

Službe za ekonomsko-finansijske i marketinške poslove uspješno posluju i održavaju partnertske veze sa bezmalo svim uspješnijim firmama u USK i širem prostoru Bosne i Hercegovine.

Svoje prednosti koje nam osigurava raznolika i veoma sadržajna programska shema slobodni smo ponuditi Vama u obliku snažne marketinške kampanje pod iznimno povoljnim uvjetima. Za Vas ćemo osigurati kompletnu kampanju koja uključuje idejno osmišljavanje i izradu audio i video reklama, kvalitetan dizajn, grafičku obradu, video prezentaciju i tako redom.

što se tehničkih pretpostavki tiče raspolažemo sa kvalitetnom vlastitom opremom koja se bazira na digitalnom video zapisu i digitalnoj montaži, slici visoke rezolucije i kvalitetnoj postprodukciji.

Dio naše ponude i naših aktivnosti saznaćete nakon posjete našoj web stranici rtvusk.ba.

Javite nam se, učinimo zajedno nov poslovni iskorak!