- 05.03.2025.
- Kadifa Murtić
Za večerašnji iftar pripremite gulaš iz rerne: Okus će vas oduševiti

- Gulaš je jedno od najpoznatijih jela, cijenjeno zbog svog bogatog okusa i hranjivosti. Iako tradicionalni recepti zahtijevaju duže vrijeme pripreme, postoji brža varijanta koja će vas oduševiti.
Iftar, 5. marta - Ovaj
recept idealan je za sve koji žele ukusan, hranjiv obrok, a uz dodatak povrća,
savršen je i za iftar.
Za pripremu ovog jela bit će vam potrebni
sljedeći sastojci:
500 g junećeg buta
2 glavice luka
1 veća paprika
1 veća mrkva
1 manja konzerva paradajz sosa
1 kocka goveđeg temeljca
1 paradajz
Ulje
Začini: sol, biber, crvena
paprika, sušeni peršunov list
Priprema:
Prvo, stavite malo ulja u tavu
da se zagrije. U međuvremenu, narežite meso na kocke. Kada je ulje dovoljno
vruće, stavite kockice mesa u tavu i kratko ih pržite, a zatim prebacite u
posudu ili duboku tepsiju u kojoj ćete peći gulaš.
Dok se meso prži, nasjeckajte luk i mrkvu, te ih kratko pržite u istoj tavi. Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu s mesom, a zatim dodajte narezanu papriku i paradajz.
Zatim, dodajte začine-sol,
biber, crvenu papriku, sušeni peršunov list, a sve začinite po ukusu te
prelijte smjesu paradajz sosom i vodom u kojoj ste prethodno istopili kocku
goveđeg temeljca. Sve dobro promiješajte i pokrijte posudu aluminijskom folijom
ili poklopcem, uključite pećnicu na 200 stepeni.
Pecite jelo dva sata, nakon
čega ga lagano promiješajte. Ovaj brzi gulaš iz rerne bit će savršen obrok za
porodicu ili goste.
Uživajte u bogatom okusu koji
će oduševiti sve ljubitelje tradicije i jednostavnih jela. Prijatno!