• 13.04.2025.
  • Safet Hodžić

Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira

Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira

Ako želite da vaši pečeni krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a mekani iznutra, postoji jednostavan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i teksturi.

Tajna se krije u jednom sastojku koji vjerovatno već imate kod kuće, a to je soda bikarbona.

Prvo ogulite i narežite krompire, zatim ih stavite da se kuhaju u vodi uz dodatak malo soli i kašičice sode bikarbone. Ostavite ih da se kuhaju oko 20 minuta, dok ne omekšaju, ali da se ne raspadnu.

Za to vrijeme uključite rernu i zagrijte je na 180 stepeni. Kada su krompiri kuhani, pažljivo ih procijedite, rasporedite po plehu i pospite ih s još malo soli. Dodajte malo ulja (po želji) i pospite s malo ružmarina radi mirisa i dodatnog okusa.

Pecite ih u rerni 30 do 40 minuta, a tokom pečenja ih povremeno okrenite kako bi ravnomjerno porumenjeli i postali hrskavi sa svih strana. Ovaj jednostavan korak s dodatkom sode bikarbone učinit će vaše krompire posebno ukusnim i savršeno zapečenim.

PODIJELI
TAGS
IZVOR
klix.ba

POVEZANE VIJESTI

Učitavam ...

Anketa

Prema medijskim informacijama iz svijeta, veliki broj slabo razvijenih, i ekonomskim parametrima mjereno, zemalja sa brojnim socijalnim i političkim problemima koji se gomilaju, imaju i značajan problem u radikalnom povećanju broja napuštenih životinja na ulicama gradova. Ovaj globalni i ujedno lokalni problem je karakteristika i BiH, te samim tim i brojnih lokalnih samouprava. Na drugoj strani visoko razvijene demokratske i ekonomski pozicionirane države ovaj problem nemaju, jer su u organizaciji države i društva striktno i zakonski sve moguće izvore problema predvidjeli i normirali. Po Vašem mišljenju, i u okviru devize 'misli globalno, djeluj lokalno', smatrate li da jedinice lokalne samouprave na području USK-a mogu ukoliko žele, trajno riješiti ovaj problem:
Newsletter