- 27.04.2025.
- Safet Hodžić
Ovaj sastojak će vaš domaći hljeb učiniti mekšim i duže svježim

Mnogi se suočavaju s
problemom da njihov domaći hljeb brzo postane suh i mrvi se čim ga počnu
rezati. Iako pekarski proizvodi iz pekara često ostaju meki i svježi danima,
domaći hljebovi i kiflice obično ne traju toliko dugo.
Iako pekarski proizvodi
iz pekara obično ostaju meki i svježi nekoliko dana, domaći hljebovi i kiflice
često ne traju toliko dugo. Mnogi se pitaju, što to pekari dodaju u svoj recept
da bi tijesto ostalo svježe, mekano.
Tajna leži u jednom
neočekivanom sastojku - medu. Naime, ako želite produžiti rok trajanja svojih
peciva i zadržati ih svježima i mekim, jednostavno dodajte kašiku meda u
tijesto.
Ovaj tajni sastojak čini
čuda za vaša domaća tijesta jer med pomaže u zadržavanju vlage, što znači da će
kifle, lepinje i hljeb ostati svježi i neće se mrviti kao obično.
Dakle, sljedeći put kada budete pravili domaći hljeb ili kiflice, ne zaboravite na med. Ovaj jednostavan trik može značajno poboljšati kvalitetu vaših pekarskih proizvoda, čineći ih mekšim, svježijim i dugotrajnijim.