• 27.04.2025.
  • Safet Hodžić

Ovaj sastojak će vaš domaći hljeb učiniti mekšim i duže svježim

Ovaj sastojak će vaš domaći hljeb učiniti mekšim i duže svježim

Mnogi se suočavaju s problemom da njihov domaći hljeb brzo postane suh i mrvi se čim ga počnu rezati. Iako pekarski proizvodi iz pekara često ostaju meki i svježi danima, domaći hljebovi i kiflice obično ne traju toliko dugo.

Iako pekarski proizvodi iz pekara obično ostaju meki i svježi nekoliko dana, domaći hljebovi i kiflice često ne traju toliko dugo. Mnogi se pitaju, što to pekari dodaju u svoj recept da bi tijesto ostalo svježe, mekano.

Tajna leži u jednom neočekivanom sastojku - medu. Naime, ako želite produžiti rok trajanja svojih peciva i zadržati ih svježima i mekim, jednostavno dodajte kašiku meda u tijesto.

Ovaj tajni sastojak čini čuda za vaša domaća tijesta jer med pomaže u zadržavanju vlage, što znači da će kifle, lepinje i hljeb ostati svježi i neće se mrviti kao obično.

Dakle, sljedeći put kada budete pravili domaći hljeb ili kiflice, ne zaboravite na med. Ovaj jednostavan trik može značajno poboljšati kvalitetu vaših pekarskih proizvoda, čineći ih mekšim, svježijim i dugotrajnijim.

PODIJELI
TAGS
IZVOR
klix.ba

POVEZANE VIJESTI

Učitavam ...

Anketa

S obzirom na događaje koji daju obilježje, kako prošlom tako i sadašnjem, slabi su izgledi da skora budućnost bude ljepša i bez globalnih prijetnji. Naime, vrijeme u kojem živimo već je u globalnom usmjerenom toku u čemu je povećana proizvodnja oružja i njegova potrošnja u znanim ali i naznačenim sukobima već izvjesna, bez obzira na posljedice i moralni kompas čovječanstva. Ako se 'po jutru poznaje dan', ako navedeno odgovara stvarnosti, smatrate li da nam u susret dolaze teška vremena i zabrinjavajuće vijesti:
Newsletter