ZVONKO SLIPČEVIĆ: SVIJEĆA KOJA I DANAS GORI PRKOSEĆI VJETRU

- Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, sportisti, maratonci, motoristi, na desetu godišnjicu pogibije, odali su počast Zvonku Slipčeviću, borcu Petog korpusa Armije Republike BiH i jednom od najboljih specijalaca koje je MUP USK imao i podsjetili se na njegovo djelo, posebno doprinos koji je dao u odbrani Bihaća i BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.10.2018 - 17:21
  • 3198

BIHAĆ, 14. oktobra - Bio je neustrašiv borac Petog korpusa ARBiH, a onda jedan od najboljih specijalaca kojeg je kantonalni MUP imao.

Vrstan ronilac, alpinist, poznavalac borilačkih vještina, vozač motora, plesač brejk-densa, ali je od svega najviše volio svoj grad - Bihać. Poginuo je na zadatku na današnji dan prije deset godina u 39. godini života, kada ga je smrtno ranio odbjegli ubica za kojim je policija mjesecima tragala. Njegovi motoristi, sportisti, kolege memorijalnom utrkom i vožnjom podsjetili su na doprinos koji je dao u odbrani Bihaća i BIH.

Još u odbrambeno-oslobodilačkom ratu postao je legenda, bihaćki heroj, ali i pored tog ostao je skroman, širokog srca.I danas se progovorilo o inicijativi da jedna ulica u gradu dobije ime ovog bihaćkog heroja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING