ŽRK BIHAĆ U NOVU SEZONU SA POJAČANJIMA

- Iako financijska situacija nije idealna kao i u većini klubova, u ŽRK Bihać istakli su da imaju podršku grada i sponzora, te da se nadaju da će ona i u budućnosti biti još bolja, kako bi se na najbolji način realizirao zacrtani cilj kluba

  • AUTOR: Edin Alagić
  • 27.07.2017 - 12:56
  • 1971

BIHAĆ, 27. jula - Premijerligaš Ženski rukometni klub Bihać je održao pres konferenciju sa čim su zvanično i počeli pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu u premijer rukometnoj ligi BiH. Kako je istakao predsjednik, ŽRK Bihać ima plan i cilj da stvori stabilnog premijerligaša. Iako financijska situacija nije idealna kao i u većini klubova, u ŽRK Bihać istakli su da imaju podršku grada i sponzora, te da se nadaju da će ona i u budućnosti biti još bolja, kako bi se na najbolji način realizirao zacrtani cilj kluba.

Prema planu rada Klub je za ovu sezonu doveo i četiri pojačanja  koja će rame uz rame sa  igračicama pokušati ostvariti zacrtani cilj. Dres ŽRK Bihać od ove sezone nosit će Azra Bašanović koja je u redove kluba došla iz ŽRK Prijedor. Radi se o iskusnoj igračici koja će svojim znanjem i iskustvom zasigurno pomoći u razvoju kluba.

Pored iskusne Bašanović dres Bihaća nosit će i provjereni golman Anesa Demirović, koja je uspješno branila u ŽRK Krajini iz Cazina. Obzirom da klub preferira mlađi igrački kadar, a i prošle su godine bili najmlađa ekipa u premijer ligi, i ove godine u svoje redove doveli su mlade, ali kvalitetne igračice. Radi se o Adni Husičić i Sanji Pajić, koje su došle iz ŽRK Krajina iz Cazina. Ekipu će od ove sezone voditi Asmir Hafurić, kojeg je uprava postavila za kordinatora svih selekcija u klubu i ujedno i šefa stručnog štaba.

Bišćanke u prvom dijelu priprema odradit će bazične pripreme na sticanju fizičke snage, a prve kontrolne utakmice odigrat će na planiranom međunarodnom turniru koji bi se trebao odigrati 19. augusta u Bihaću.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING