ZNAČAJ CENTRA ZA RANI RAST I RAZVOJ

- U Sanskom Mostu godinama djeluje Centar za rani rast i razvoj, koji se bavi radom i sticanjem vještina kod djece, koja imaju određene smetnje u razvoju. U Centru se radi po EDUS-ovom programu uz podrušku UNICEF-a BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.02.2019 - 16:08
  • 220

SANSKI MOST, 22. februara - Do prije nekoliko godina djeca iz Sanskog Mosta, s određenim  poteškoćama u razvoju, nisu imala organiziranu pomoć na jednom mjestu. Sve dok s radom u Sarajevu nije počela organizacija EDUS, čiji su edukatori osposobili sanske ljekare da rade po njihovom programu. 

Logoped i defektolog Edita Baković svakodnevno je u komunikaciji s djecom i roditeljima. Naglašava da dijete najintenzivnije uči do šeste godine života, te svako kasnije usvajanje vještina ide sporije.  U Centru se vrše procjene i ukoliko se pokaže odstupanje odnosno neposjedovanje određenih vještina, pristupa se multidisciplinarnom radu u skladu sa EDUS-ovim vodičima.

U okviru Centra održavaju se različite radionice i druge aktivnosti vezane za rad s djecom. Stručno osoblje je  koz vlastitu edukaciju, uspjelo unaprijediti i modernizirati rad Centra, ali i poboljšati usluge.  Pored toga, osposobljeni su i certificirani da samostalno vrše obuku i edukaciju budućih trenera iz ove oblasti.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING