INFO

  • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • ŠTA NAKON PERIODA SAMOIZOLACIJE, MOGU LI SE GRAĐANI OSJEĆATI SIGURNO
  • FBIH: SETOM MJERA POVEĆATI OBIM POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE
  • VREMENSKA PROGNOZA: PRETEŽNO OBLAČNO
  • NOVA DVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BIHAĆU
  • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
  • U BIHAĆU PREMINUO PACIJENT IZ BOSANSKE KRUPE KOJI JE BIO ZARAŽEN KORONAVIRUSOM
  • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
  • ZZJZ FBiH: NAREDNE DVIJE DO TRI SEDMICE KLJUČNE U POGLEDU RAZVOJA PANDEMIJE
  • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

ZLATNI TRAG U VREMENU: BISERA VELETANLIĆ OBILJEŽILA 55 GODINA RADA NA SCENI

- Veličanstvenom promocijom CD-a i ploče legendarna pjevačica Bisera Veletanlić obilježila je 55 godina umjetničkog stvaralaštva...

 ZLATNI TRAG U VREMENU: BISERA VELETANLIĆ OBILJEŽILA 55 GODINA RADA NA SCENI

BEOGRAD, 3. Novembra - Brojni mediji, prijatelji i fanovi ove muzičke dive okupili su se na Sajmu medija i knjiga u Beogradu i dugim pljeskom pozdravili karijeru koja ostavlja zlatni trag u vremenu, zaželjevši velikoj umjetnici još mnogo vječnih pjesama i koncerata.

Tom prilikom prikazan je kratki film koji govori o Biserinom muzičkom putu, saradnicima i nezaboravnim pjesmama, koji su pratili snimci njenih nastupa i fotografije od samih početaka do danas. Prisutni su imali priliku vidjeti i novi spot za pjesmu Arsena Dedića “Što još nikom nismo dali”. Posebno veličanstven trenutak bio je kada su, uz zvuke vječnog hita “Zlatni dan”, Biseri dodijeljena dva velika priznanja. Naime, PGP RTS uručio joj je Zlatnu ploču, a Jugoton Croatia Records posebno priznanje za jedinstveno muzičko stvaralaštvo.

Na promociji su govorili direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac i direktor PGP-a Vladimir Graić, a prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač, koji je zajedno s umjetnicom ovu veliku priču upisao u sve glazbene antologije ovih prostora. Najveće oduševljenje izazvalo je Biserino obraćanje ljudima koji su zajedno s njom obilježili veliki jubilej. Promociji je prisustvovala i velika umjetnica Senka Veletanlić, ali i brojni gosti iz kulturnog i javnog života.

Diplomatski potez

Na ovom nezaboravnom događaju promoviran je CD koji donosi samo neke od najvećih hitova koje je Bisera Veletanlić snimila za PGP RTS i onih festivalskih iz arhive Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa.

Album su zajednički objavile spomenute dvije velike diskografske kuće u regiji, a potom je ove naše prostore osvojio sada već čuveni ljubičasti vinil, luksuzno izdanje Croatia Recordsa. Ovaj muzički projekt mnogi su nazvali pravim diplomatskim potezom u umjetnosti, a svakako je to značajan potez i u diskografiji.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING