ŽIVOT DJECE SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU: TEMA ZAJEDNIČKA CIJELOJ REGIJI

- Delegacija iz Kosova, Albanije, Armenije i Gruzije, sačinjena od predstavnika NVO i insitucija koje se bave promocijom unaprijeđenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, ovih dana boravi u USK-u. Njihov domaćin bio je Centar za inkluzivne prakse u Cazinu. Cilj posjete je razmjena iskustava i dobrih praksi, iznalaženje jedinstvenih rješenja za zajedničke probleme i utvrđivanje konkretnih prijedlog u pravcu unaprjeđenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju na regionalnom nivou

  • AUTOR: rtv cazin
  • 13.06.2018 - 15:20
  • 571

CAZIN, 13. juna - ''Unaprijeđenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju'', bila je tema regionalnog sastanka održanog u Centru za inkluzivne prakse u Cazinu. 

Bh. predstavnici prezentirali su  ostvarene rezultate  tokom primjene inkluzivnih praksi, članovima delegacije  iz Kosova, Albanije, Armenije.

U Cazinu se dosta postiglo u senzibiliziranju javnosti i ukazivanju na činjenicu da djeca s teškoćama u razvoju zaslužuju i imaju pravo na obrazovanje i kada porastu - na rad, što je jedan od razloga  ove posjete.

Članovi delegacije iz Kosova, Albanije, Armenije, i Gruzije posjetili su i insitucije i NVO u Velikoj Kladuši, gdje je također razgovarano o problemima sa kojima se suočavaju djeca s teškoćama u razvoju u ovom dijelu USK-a.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING