ŽELJKO KOMŠIĆ: RJEŠENJE MIGRANTSKE KRIZE TRAŽI NEKE DRUGE NAČINE I MODELE

- Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić među rijetkim je funkcionerima ove države koji je zahtijevao konkretne poteze i rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini čiji teret od početka nosi Unsko-sanski kanton. U kojoj mjeri i na koje načine Predsjedništvo BiH može uticati na pitanja migracija, naš novinar Samir Tulić pitao je predsjedavajućeg bh. Predsjedništva Željka Komšića prilikom posjete općini Bosanska Krupa 17. septembra – na datum njenog oslobođenja kada mu je dodijeljeno priznanje „Počasni građanin Bosanske Krupe“...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.09.2019 - 14:41
  • 152

BIHAĆ – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je s ciljem zaustavljanja sve većeg priliva ilegalnih migranata i izbjeglica u Bosnu i Hercegovinu i rješavanja migrantske krize tražio angažiranje pripadnika Oružanih snaga BiH na njenoj istočnoj granici, zahtijevao hitnu sjednicu Predsjedništva te osudio postupanje pripadnika Granične policije RH s migrantima koje vraćaju u BIH.

Predsjedavajući Komšić kaže kako je Predsjedništvo dva puta na svojim sjednicama pokušalo donijeti odluku o uključivanju pripadnika Oružanih snaga u zaštiti granice ali se tome usprotivio član predsjedništva Milorad Dodik.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING