ZBOG POKUŠAJA UBISTVA SLOBODE LIŠEN MIGRANT IZ PAKISTANA

- U ranim jutarnjim satima dana 22.08.2019. godine pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su na području ove općine, slobode lišili lice inicijala K.N. (1997. godište) iz Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Federacije BiH na štetu lica inicijala I.M, također migranta iz Pakistana

  • AUTOR: rtvusk,Tužilaštvo USK
  • 23.08.2019 - 16:30
  • 260

TUŽILAŠTVO USK, 23. augusta - Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je od strane Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dana 23.08.2019. godine zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te je osumnjičeno lice K.N. predano u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona gdje ispitan od strane postupajućeg tužioca. Osumnjičenom licu se stavlja na teret da je dana 22.08.2019.godine oko 00,05 sati, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I.M, u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice oko 10 cm, koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i stomaka, kojom prilikom je I.M. zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je nad istim izvršen operativni zahvat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

U toku današnjeg dana, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom K.N.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING