ZAVRŠNA SVEČANOST LJETNE ŠKOLE ZA DJECU MIGRANTE

Danas je održanaa završna svečanost Ljetne škole u osnovnim školama u USK, koju su tokom raspusta pohađala djeca iz privremenih prihvatnih kampova „Sedra“, „Borići“ i „Bira“

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.08.2019 - 18:43
  • 168

BIHAĆ, 16. augusta -  Uključivanje djece izbjeglica i migranata u redovno školovanje u USK počelo je tokom zime, a formiranje Ljetne škole uslijedilo je kao sljedeći korak. Akcenat je stavljen na sportske aktivnosti, umjetnost i interakciju s lokalnom zajednicom.

Nastavnici koji su radili s djecom osposobljeni su za metodu HEART u kojoj se koristi umjetnost u cilju oporavka, učenja i integracije djece. Do sada je 212 djece bilo uključeno u različite nastavne aktivnosti.  Osim nastavnih aktivnosti, djeca su bila uključena i u aktivnosti koje se događaju u zajednici, išli su zajedno sa svojim razredom na ekskurzije, na izlete, posjećivali su gradove u BiH, poput Mostara, Sarajeva i Travnika.  Partnerstvo organizacija UNICEF i Save the Children je primjer kako se u vanrednoj situaciji, kakva je pojačan priliv izbjeglica i migranata u Unsko-sanskom kantonu, mogu realizirati uspješne prakse za dobrobit djece.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING