ZATRAŽENO PREUZIMANJE KONTROLE NAD MIGRANTSKOM KRIZOM

- Zatraženo i značajnije uključivanje državnih, ali i institucija Evropske unije u rješavanje ove problematike, kako bi teret migrantske krize bio ravnomjerno raspoređen na cijelu BiH, a ne samo na jedan njen dio

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH
  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 08.11.2018 - 17:01
  • 237

SANSKI MOST, 8. novembra - Na sjednici Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH, koja je jučer održana u Jajcu, a kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović, razmatrana su pitanja vezana za aktuelnu problematiku izazvanu rastućim brojem migranata na području BiH. Zatraženo je od državnih i institucija Evropske Unije, da preuzmu kontrolu nad migrantskom krizom, koja u posljednje vrijeme poprima sve veće razmjere.

Prema zvaničnim podacima, 22 hiljade ilegalnih migranata registrirano je od početka godine u našoj državi, a od toga više od pet hiljada trenutno je na nekoliko različitih lokacija. Dodatno otežavajuća okolnost su zatvorene granice Evropske unije, zbog čega su migranti i izbjeglice zarobljeni u BiH, a najvećim dijelom u USK.

Na sjednici je zatraženo i značajnije uključivanje državnih, ali i institucija Evropske unije u rješavanje ove problematike, kako bi teret migrantske krize bio ravnomjerno raspoređen na cijelu BiH, a nikako samo na njen jedan dio.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING