ZASJEDALE SKUPŠTINSKE KOMISIJE

- Na Komisiji za prostorno uređene, planiranje, komunalne djelatnosti, zaštitu okoliša i turizam razmatrao se prvi kvartalni izvještaj o radu Komisije za koncesije USK za ovu godinu

  • AUTOR: klix.ba
  • 17.07.2017 - 15:19
  • 539

BIHAĆ, 17. jula - Pred predstojeće Sjednicu Skupštine USK, koja  je zakazano za petak 21. jula u Bihaću,  danas su zasjedala skupštinska radna tjela. Članovi Komisije  za obrazovanje, nauku , kulturu, sport i  mlade  razmatrali su izvještaju o radi  za prošlu i  finansijski plan  za ovu godinu Sportskog saveza USK. Na  Komisiji  za prostorno uređene, planiranje, komunalne djelatnosti, zaštitu okoliša  i turizam  razmatrao se prvi  kvartalni izvještaj o radu Komisije za koncesije USK  za ovu godinu. Oba izvještaja su prihvaćena kao i finansijiski plan Sprtskog saveza.

Kada su u pitanju aktivni  koncesioni ugovori koji se odnosno  na   korištenje i ekspolotaciju  prirodnih bogastava koncesionari uglavnom  redovno izmiruju svoje obaveze, naglašava predsjednik   Komisije za koncesije USK Šefik Štulanović. Prema periodičnom izvještaju  od početka januara do kraja  marata ove godine po osnovu koncesija naplaćeno je  115.000 maraka.

Komisija je u ovom periodu radila i sravnjavanje stanja po  oblastima  tako da je fakturisan značajan broj obaveza  koje su već naplaćene ili će biti do karaja ovog kvaratala što će biti prikazano u sljedećem  izvještaju, ističe Štulanović

Potraživanja iz ranijih  godina se  uglavnom rješavaju  kroz stečaj ili putem suda,  kaže predsjednik Komisije Štulanović.

 Iako je bilo planirano da Komisija  razmatra  izvještaj o  provođenja Plana  zaštite okoliša USK  za period 2014-2019. godina zbog ne pojavljivanja  izlagača,  tačka je povučena  sa dnevnog reda. I članovi Komisije  za obrazovanje, nauku, kulturu, sport i  mlade nakon kraćeg razmatrana prihvatili su Izvještaj  o radu  za prošlu i finansijiski plan  za ovu  Sportskog saveza  USK. Predsjednik Komisije Damir Hodžić informisao je ostale  članove da  bi Ustavni sud  u  srijedu  trebao donijeti  odluku o apelaciji  koju je  Klub  Srba  u Skupštini USK  pokrenuo, a  tiče se  izbora  privremenog  UO Univerzitete u Bihaću.Ukoliko Sud prihvati  žalbu   i dokaže da je izbor bio nelegalan,  stav  Komisije  je da se na narednoj sjednicu Skupštine treba izabrati  novi  privremeni  UO   kako bi ova ustanova mogla normalno funkcionisati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING