ZASJEDALE SKUPŠTINSKE KOMISIJE: PROBLEMIMA U OBRAZOVANJU POSVETITI TEMATSKU SJEDNICU SKUPŠTINE USK

- Razmatrajući finansijski izvještaj za prošlu te plan i program rada JP RTV USK za ovu godinu, članovi Komisije za budžet su ocijenili da je ovo preduzeće učinilo značajan napredak u poslovanju

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.09.2017 - 14:13
  • 477

BIHAĆ, 13. septembra - Uoči sjednice Skupštine USK,  čije je zasjedanje najavljeno za ponedjeljak, danas su se  sastale komisije za budžet i obrazovanje.  Obje komisije za razmatrale i prihvatile izvještaj o radu za prošlu te plan i program rada RTV USK za ovu godinu. Prilikom razmatranja izvještaja o korištenju budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine, članovi Komisije za budžet su imali niz primjedbi zbog čega na kraju ovaj izvještaj nije dobio podršku. 

Članovi Komisije za obrazovanje  su u okviru dopune dnevnog reda razmatrali su problem dugovanja Vlade USK prema studentskim  domovima i zaključkom zatražili da Vlada i Ministarstvo nađu način da ona budu izmirena. Zbog nagomilanih problema u oblasti obrazovanja bit će zatražena tematska sjednica Skupštine.

Razmatrajući  finansijski  izvještaj za prošlu te plan i program rada JP RTV USK za ovu godinu, članovi Komisije za budžet su ocijenili da je ovo preduzeće učinilo značajan napredak u poslovanju  posebno u  dijelu koji se odnosi na završeni proces digitalizacije te povećanju  vlastitog kapitala za nešto više od 700.000 KM.

Članovi Komisije za budžet nisu prihvatili izvještaj o trošenju budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine. Od 100.000 KM, koliko je planirano budžetom za ovu godinu, potrošeno je nešto više od 60.000 KM i to mahom na podršku sportskim manifestacijama koje se, prema mišljenju članova Komisije, ionako finansiraju iz budžeta putem Sportskog saveza.  

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING