ZASJEDALA VLADA USK: UNIVERZITET U BIHAĆU, IMENOVANJA, RAZRJEŠENJA...

- Zavod zdravstvenog osiguranja USK danas je dobio novog direktora. Nakon provedenog konkursa na čelnu poziciju ove ustanove s godišnjim budžetom od preko 100 miliona maraka dolazi Elvedin Sedić, dosadašnji direktor Aerodroma Golubić. Odluka je to koja je danas usvojena na redovnoj sjednici Vlade USK. Uz ovo usvojen je i prijedlog plana o upisu studenata u prvu godinu sva tri ciklusa studija na Univerzitetu u Bihaću

  • AUTOR: rtvusk
  • 17.06.2019 - 16:00
  • 793

USK, 17. juna - Za  prvi ciklus u novoj akademskoj godini na Bihaćkom Univerzitetu slobodno je 730 mjesta na 7 fakulteta. Za magistarski studij moći će se odlučiti 195 polaznika dok je na trećem ciklusu predviđeno 10 mjesta. Prijedlog je ovo Senata koji je danas usvojen i na sjednici Vlade USK. Pored ovog Ministarstvo obrazovanja je danas bilo i predlagač odluke o razrješenju školskih odbora u Prvoj OŠ u Bosanskoj Krupi i OŠ Cazin 1, što je i usvojeno.

Vlada je nakon provedene procedure usvojila odluku o imenovanju direktora ZZO USK. Za ovu poziciju su se  prijavila tri kandidata, od kojih je za mjesto direktora izabran magistar pravnih nauka  Elvedin Sedić. Uz ovo usvojene su i odluke o imenovanju privremenih UO Gradske apoteke u Bosanskoj Krupi i Direkcije regionalnih cesta USK, te imenovanje v.d. direktora Veterinarskog zavoda Bihać.

Sjednicu Vlade pratila je naša kolegica Rasima Henić, a širi izvještaj donosimo u Dnevniku u 19,00 sati...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING