ZASJEDALA VLADA USK: SREDSTVA ZA SOCIJALNA IZDVAJANJA IZ KANTONALNOG BUDŽETA U 2018. GODINI 4.950.000 KM

- Prihvaćeni i upućeni u dalju skupštinsku proceduru izvještaji o radu u protekloj godini domova zdravlja Sanski Most i Bosanski Petrovac, te Apoteke Sanski Most

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.04.2018 - 13:18
  • 551

BIHAĆ, 12. aprila - Vlada USK održala je  redovnu 181.sjednicu.  Na dnevnom redu našli  su se programi utrošaka sredstava iz sektora zdravstva i socijalnih davanja, izvještaji o radu u prošloj te programi rada za ovu godinu nekoliko  zdravstvenih ustanova, a utvrđen je i nacrt sporazuma  o međusobnim pravima, obavezama i odgovornostima  za obavljanje  poslova koji su zakonom o državnoj službi USK  povjereni Agenciji za  državnu službu F BiH.

Vlada USK razmatrala je i prihvatila program utroška  sredstava za socijalna izdvajanja u 2018. godini, odnosno  materijalno socijalna izdvajanja, smještaj u ustanove zaštite,  smještaj u drugu porodicu , civilne žrtve rata  i trudničko bolovanje. U ove svrhe u ovoj godini biće utrošeno  9.430.000 maraka , od čega  4.950.000 iz kantonalnog, te 4,5 miliona iz  federalnog budžeta.

Program utroška sredstava  budžeta USK   za Kantonalnu bolnicu  povučen sa dnevnog reda.

Razmatrani  su, prihvaćeni i upućeni  u dalju skupštinsku proceduru  izvještaji o radu u protekloj godini domova zdravlja  Sanski Most i Bosanski Petrovac, te  Apoteke Sanski Most.  U izvještajnom periodu  ove tri ustanove su poslovale pozitivno.

Utvrđen je i nacrt sporazuma,  te primljena na znanje informacija o međusobnim pravima, obavezama i odgovornostima  za obavljanje  poslova koji su zakonom o državnoj službi USK  povjereni Agenciji za  državnu službu F BiH.  Na prijedlog Ministarstva građenja i prostornog uređenja    donesena je i odluka  o utvrđivanju  visine minimalne  slobodno ugovorene  zakupnine stana  u gradovima i općinama USK.  Tako će se, primjera radi,  minimalna  zakupnina stana u gradu Bihaću kretati, ovisno od  zone,  od  87 do 40 KM.

VIDEO: Izjava, aktuelno o Lječilištu Gata, premijer Husein Rošić

 

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING