ZASJEDALA VLADA USK: PREMIJER ZADOVOLJAN DOSADAŠNJIM UČINKOM VLADE

- Usvojen i u skupštinsku proceduru upućen Prijedlog zakona o uvjetima za rad Kantonalne bolnice

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.05.2017 - 15:14
  • 745

BIHAĆ, 18. maja - Članovi Vlade USK na današnjoj 76. sjednici usvojili su dva nacrta zakona: Nacrt Zakona o oružju i municiji i Prijedlog Zakona o uvjetima rada Kantonalne bolnice. Dali  su i mišljenje na nacrt zakona federalnog propisa. Premijer Husein Rošić zadovoljan je implementacijom i procentualnim dijelom učinka Vlade u 76.održanih sjednica.

Nacrtom Zakona o oružju i municiji  USK uskladiće se postojeći propisi sa međunarodnim aktima u pogledu načina nabavljanja, držanja i nošenja oružja, te utvrđivanja kazni za počinjene prekršaje.

Usvojen je i u skupštinsku proceduru upućen Prijedlog Zakona o uvjetima za rad Kantonalne bolnice. Bez ovog Zakona ne može se donijeti Pravilnik o određivanju opreme prostora kao ni proširenje dijapazona dijagnostičkih usluga. Dodatne napore  Vlada mora uložiti i i na rješavanju brojnih  propusta  kao što je nepostojanje rješenja za rad  Kantonalne bolnice u Bihaću.

Podržan je Prijedlog zaključka o usvajanju Elaborata o prerastanju Visoke zdravstvene škole u Fakultet zdravstvenih studija,  dok je vraćen Prijedlog odluke o verifikaciji  diploma medicinskih sestara-tehničara u periodu od 2013/2014.  do 2016/ 2017. godine i rješavanja statusa učenika u zanimanju zubni tehničar u Katoličkom školskom centru.

Dnevnim redom razmatran je i  Elaborat o opravdanosti osnivanja Srednje medicinske škole u sastavu Katoličkog školskog centra.

Podršku je danas dobio Program rada Spotskog saveza USK za ovu godinu, a između ostalog usvojene su i odluke koje definišu  kriterije za dodjelu boračkih stipendija  i dodjelu sredstava namijenjenih boračkim udruženjima. Iz tekuće rezerve Karate klubu Bihać odobreno je 3.000 KM za organizaciju Međunarodnog karate kupa   2017.

VIDEO IZJAVA:  HUSEIN ROŠIĆ, premijer USK o finansiranju Katoličkog školskog centra


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING