ZASJEDALA VLADA USK: NA STOLU I OVOG PUTA DOMINIRALA SITUACIJA SA MIGRANTIMA NA OVOM DIJELU BIH

- Vlada USK-a na danas održanoj sjednici u Bihaću usvojila je informaciju o stanju migranata na području Kantona, koju je izradilo kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova, a s obzirom da ministar Anel Ramić nije prisustvovao sjednici, prezentirao ju je v.d. policijskog komesara Šero Družić

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2018 - 17:46
  • 667

USK, 10. jula - Po njegovim riječima u prvoj polovini godine na području Kantona registrirano je preko 3.700 migranata iz više zemalja, od toga oko 2.800 u Bihaću i preko 900 u Velikoj Kladuši.

Migranti su do sada počinili 18 krivičnih djela, 10 u Velikoj Kladuši i 8 u Bihaću. Najviše problema, po riječima Družića, stvaraju migranti iz Alžira. Za sada je situacija pod kontrolom i policija uspijeva održati sigurnost, ali je Družić izrazio bojazan da bi dolaskom zime, moglo doći do njenog pogoršanja.

Premijer Kantona Husein Rošić kazao je da će se Kanton aktivno uključiti u rješavanje ovog problema, te da će već sutra obići potencijalne dvije lokacije, na koje bi se ukoliko se pokažu odgovarajućim, izmjestili migranti iz urbanih dijelova gradova i općina. Na ovaj korak odlučio se, kako je kazao, jer Kanton od nadležnih državnih organa do sada nije dobio potrebno rješenje, niti jednu marku za zbrinjavanje migranata.

„Do kraja sedmice moramo imati lokaciju, odnosno rješenje“, izričit je bio premijer Rošić. Vlada je danas imenovala i Operativnu grupu za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom, na čijem čelu je premijer Rošić, s obzirom da prethodno imenovani tim nije funkcionirao, jer se nisu mogli dogovoriti ko će njime rukovoditi.    

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING