ZASJEDALA SKUPŠTINA USK: PRIJEDLOG ZAKON O PLAĆAMA I NAKNADAMA U ORGANIMA VLASTI USK VRAĆEN NA DORADU

- U Ministarstvu smatraju da se to desilo jer nije uvrštena izmjena gdje se iznos sredstava za bolovanje u prvih 42 dana nije smanjio sa 100 na 80 %

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.06.2018 - 16:42
  • 1213

BIHAĆ, 4. juna - Danas je zasjedala Skupština USK. Na dnevnom redu su, se između ostalog, našla 3 zakona od kojih su 2 usvojena, i to Prijedlog  Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i zahvata i Nacrt Zakona o sudskim taksama. Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti USK nije dobio potrebnu većinu.

Prijedlog Zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti USK nije dobio potreban broj glasova, te je sa 15 ZA i 7 suzdržanih vraćen na doradu. U Ministarstvu smatraju da se to desilo jer nije uvrštena izmjena gdje se iznos sredstava za bolovanje u prvih 42 dana nije smanjio sa 100 na 80 %.

Za razliku od ovog, Prijedlog Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i zahvata je jednoglasno usvojen. U BiH je veliki broj nelegalno izgrađenih objekata i ovo je način da se ta oblast dovede u red.

I Nacrt Zakona o sudskim taksama je nakon kratke rasprave dobio potreban broj glasova za usvajanje.

Skupštinski zastupnici su k znanju primili i informacije o migrantskoj krizi na području USK, stanju u oblasti socijalne zaštite, sigurnosti učenika, te maloljetničkoj delikvenciji. Dnevni red je dopunjen i izvještajem i programom rada Kantonalnog fonda za pomoć u zbrinjavanju i zapošljavanju boračkih populacija, prognanih osoba i socijalno ugroženih.

Video: Izjava, Zlatka Šepić, ministar finansija


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING