ZAKAZANA SJEDNICA PARLAMENTA FBIH, ZASTUPNICI RAZMATRAJU PLAN ZADUŽIVANJA ZA 2019. GODINU

- Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Elvir Karajbić zakazao je sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti

  • AUTOR: klix.ba
  • 11.06.2019 - 11:23
  • 112

SARAJEVO, 11. juni - U pozivu koji je dostavljen zastupnicima navedeno je da će 3. redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH biti održana 24. i 25. juna, a na dnevnom redu naći će se 21 tačka. 

Federalni zastupnici trebali bi se izjasniti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona FBiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prijevozu u FBiH. 

Definitivno jedna od najzanimljivijih rasprava bit će o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, a čiji je predlagač zastupnik SDA Hamdija Abdić. 

Na dnevnom redu naći će se i Nacrt zakona o sportskim klubovima u FBiH čiji je predlagač zastupnik SDP-a Irfan Čengić, Prijedlog odluke o Stručnoj službi Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, kao i Informacija o Odluci o poskupljenju plina. 

Pred federalnim parlamentarcima naći će se, između ostalog, i Godišnji plan zaduživanja za 2019. godinu, Izvještaj o radu Vlade Federacije BiH za 2018. godinu, Odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti FBiH i Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH u periodu od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING