ZAJEDNIČKA ZBIRKA POEZIJE MLADIH AUTORA

- Jedna od onih koja se je našla među najuspješnijim mladim pjesnicima iz Bosne i Hercegovine, jeste i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe

  • AUTOR: Emina Ramić
  • 13.02.2018 - 14:25
  • 1096

Udruženje "Metamorfoza" iz Sarajeva u saradnji sa Udruženjem umjetnika BiH u narednom mjesecu izdaje zajedničku zbirku poezije najboljih mladih autora sa prostora Bosne i Hercegovine. Prilika je ovo da se predstave najtalentiraniji mladi pjesnici iz naše zemlje, među kojima je je svoje mjesto pronašla i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe.

"Simfonija duša" je naziv pete Zajedničke zbirke poezije mladih autora sa prostora BiH, koja će biti promovisana na Svjetski dan poezije, 21 mart. Kako ističu u Udruženju „Metamorfoza“ iz Sarajeva, krajem 2017 su raspisali konkurs za učešće u ovoj zbirci u kojoj će se naći radovi 49 autora sa prostora cijele BiH. Stručni žiri, koji je sačinjavao Idriz Hodžić, Milorad Kostić i Tarik Jažić, su imali pune ruke posla u ocijenjivanju pristiglih radova zbog izrazito velikog broja kvalitenih pjesama koje će naći svoje mjestu u ovoj zbirci.

Jedna od onih koja se je našla među  najuspješnijim mladim pjesnicima  iz Bosne i Hercegovine, jeste i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe, koja trenutno živi i radi u Njemačkoj. Kako sama ističe, velika je čast biti među najboljim pjesnicima u našoj zemlji. 

Inače, ovo nije Edinin prvi pjesnički uspjeh. Naime, ona je osvojila i  prvu nagradu na međunarodnom takmičenju ispred EU i Sarajevske zime, te je nekoliko puta kao autor bila  uvrštena u književni zbornik posvećen Miki Antiću. Također, osvojila je prvo i treće mjesto za najbolju pjesmu regiona.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING