ZAJEDNIČKA ZBIRKA POEZIJE MLADIH AUTORA

- Jedna od onih koja se je našla među najuspješnijim mladim pjesnicima iz Bosne i Hercegovine, jeste i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe

  • AUTOR: Emina Ramić
  • 13.02.2018 - 14:25
  • 1029

Udruženje "Metamorfoza" iz Sarajeva u saradnji sa Udruženjem umjetnika BiH u narednom mjesecu izdaje zajedničku zbirku poezije najboljih mladih autora sa prostora Bosne i Hercegovine. Prilika je ovo da se predstave najtalentiraniji mladi pjesnici iz naše zemlje, među kojima je je svoje mjesto pronašla i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe.

"Simfonija duša" je naziv pete Zajedničke zbirke poezije mladih autora sa prostora BiH, koja će biti promovisana na Svjetski dan poezije, 21 mart. Kako ističu u Udruženju „Metamorfoza“ iz Sarajeva, krajem 2017 su raspisali konkurs za učešće u ovoj zbirci u kojoj će se naći radovi 49 autora sa prostora cijele BiH. Stručni žiri, koji je sačinjavao Idriz Hodžić, Milorad Kostić i Tarik Jažić, su imali pune ruke posla u ocijenjivanju pristiglih radova zbog izrazito velikog broja kvalitenih pjesama koje će naći svoje mjestu u ovoj zbirci.

Jedna od onih koja se je našla među  najuspješnijim mladim pjesnicima  iz Bosne i Hercegovine, jeste i Edina Gerzić iz Bosanske Krupe, koja trenutno živi i radi u Njemačkoj. Kako sama ističe, velika je čast biti među najboljim pjesnicima u našoj zemlji. 

Inače, ovo nije Edinin prvi pjesnički uspjeh. Naime, ona je osvojila i  prvu nagradu na međunarodnom takmičenju ispred EU i Sarajevske zime, te je nekoliko puta kao autor bila  uvrštena u književni zbornik posvećen Miki Antiću. Također, osvojila je prvo i treće mjesto za najbolju pjesmu regiona.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING