ZAGREB: TRINAESTI SEVDAH U LISINSKOM

- U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred više od 1.500 posjetitelja održan je tradicionalni koncert Sevdah u Lisinskom

  • AUTOR: Anadolija
  • 08.11.2018 - 06:35
  • 526

ZAGREB, 7, novembra(AA) -  U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je 13. tradicionalni koncert Sevdah u Lisinskom koji je i ove godine bio iznimno posjećen, javlja Anadolu Agency (AA).

U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred više od 1.500 posjetitelja održan je tradicionalni koncert Sevdah u Lisinskom.

Zagrebačkoj publici pjevali su Nedžad Salković, poznatiji kao "princ sevdaha“ čijoj je 60-godišnjici karijere večerašnji koncert dijelom i posvećen, potom Nedeljko Bilkić, ali i druga velika pjevačka imena: Izeta Milišić, Esad Kovačević, Marija Šestić, Pavao Anić, Elma Hadžić, Ivan Jelić, Azra Husarkić, itd.

Izvođače je pratio dvanaesteročlani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Dio koncerta posvećen je proslavi jubileja, 60. godišnjice vrhunske glazbene karijere Nedžada Salkovića, koji je za ovu priliku pozvao goste.

Zagrebačka publika imala je prilike čuti poznate sevdalinke kao što su: Žute dunje, Tebi, majko, misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, na voće, Jutros mi je ruža procvjetala, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING