ZABILJEŽENO U SEDMICI SOLIDARNOSTI U PODRINJU

- Deseta humanitarna akcija „Sedmica solidarnosti Bihać – Srebrenica 2018.“ završena je podjelom 170 paketa povratnicima, u općinama Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Milići. Osmijeh na lica ovim ljudima vratilo je 25 volontera, a financijska sredstva za prijevoz paketa obezbjedio je premijer Vlade USK Husein Rošić

  • AUTOR: rtvusk
  • 05.06.2018 - 19:06
  • 740

SREBRENICA, 5. juna - Težina povratničkog života i danas se osjeća u Srebrenici. Dvadeset tri godine nakon rata, većina onih koji su se odlučili vratiti u svoje domove žive na rubu egzistencije, zaboravljeni i bez podrške.

Ipak, bez obzira na udaljenost od Une do Drine, oni nisu sami. Grad na Uni pun je humanih ljudi velikog srca. Deseta po redu humanitarna akcija Planinarskog društva "Horizont" i Medžlisa Islamske zajednice Bihać pod nazivom „Sedmica solidarnosti Bihać – Srebrenica 2018.“ završena je podjelom 170 paketa porodicama u četiri općine.

Jedan od povratnika, Jasmin Beganović samo potvrđuje ono što je opće poznato, to je težak život na tom prostoru gdje ne radi omladina, a niko ne radi ni po firmama. Ne radi ništa, nego poljoprivreda, zato narod malo posije da bi mogao prodati i da bi preživio. Kaže da im puno znači pomoć koju upute građani Bihaća, te  kako niko ne obraduje ovaj narod ko Bihać. Zahvalan je na tome, jer kako navodi, da nije ovakve pažnje, ne bi ih niko obradovao ni za ramazan ni za Bajram.

Kao i Jasmin, Bihaću i Krajini zahvaljuju se i Muharem Hasanović iz Bratunca te Zemina Bajramović. Poput svojih komšija žive u teškim uslovima, ali znaju za dobro drugih ljudi. Povratnici kažu da ne traže ništa, ali osmijeh im uvijek vrate dobri ljudi, koji svake godine potvrde obećanje da ih nikad neće zaboraviti. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING