ZA SUTRA NAJAVLJENO: NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE SKUPŠTINE USK, A MOGUĆE ODRŽAVANJE I REDOVNE SJEDNICE

- Za sutra je najavljena sjednica Skupštine USK. Tačnije, u 10 sati trebao bi uslijediti nastavak konstituirajuće sjednice kako bi se okončala procedura imenovanja delegata u Dom naroda Parlamenta F BIH. Nakon toga, u kratko vrijeme trebala bi uslijediti i redovna sjednica. Njeno sazivanje ovisi o vladinim aktivnostima na izradi budžeta Kantona. Naime, pri kraju je procedura oko usvajanja Nacrta budžeta koji bi se trebao naći na sjednici Vlade, najvjerovatnije tokom naredne sedmice, kazao nam je predsjedavajući Skupštine Agan Bunić

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.01.2019 - 18:21
  • 690

USK, 21. januara - Sutra bi se napokon trebala okončati procedura formiranja zakonodavne vlasti u USK. Nakon što je CIK BiHpotvrdio liste kandidata iz USK za Dom naroda, zastupnici Skupštine trebali bi sutra tajnim glasanjem izabrati delegate i to dva iz reda Bošnjaka, jednog iz reda Hrvata i dva iz reda ostalih. O popuni srpskog predstavnika odlučivat će CIK s obzirom da u Skupštini nema Kluba ovog naroda.

Termin redovne sjednice, koja bi uskoro trebala također uslijediti, još nije poznat. Iako se u Skupštini nalaze određeni materijali koje je ranije uputila Vlada sačekat će se budžet. Vlada je pri kraju aktivnosti na izradi nacrta, koji bi se mogao naći na sjednici Vlade najvjerovatnije tokom naredne sedmice.

Nakon toga predsjedavajući je spreman zakazati sjednicu Kolegija o terminu redovnog skupštinskog zasjedanja. Predsjedavajući Bunić najavljuje i aktivnosti po uzoru na Kanton Sarajevo a odnosi se na Zakon o porijeklu imovine javnih zvaničnika kao i ukidanju i umanjunju primanja skupštinskih poslanika. Kako je kazao, budžetski deficit je ogroman.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING