ZA DEMOKRATSKI RAZVOJ BH DRUŠTVA I GRAĐANSKE SLOBODE: ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE...

- Udruženje „Lan“, koje se zalaže za demokratski razvoj bh. društva i građanskih sloboda, danas je u Bihaću realiziralo projekt „Zajedno možemo više“, a ovom prilikom građanima su dijeljeni leci s porukama tolerancije i potrebe razumijevanja...

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.09.2019 - 19:49
  • 183

BIHAĆ, 20. septembra - Danas je na ulicama Bihaća Udruženje „Lan“, koje se zalaže za demokratski razvoj bh. društva i građanskih sloboda, realiziralo projekat „Zajedno možemo više“.

Povod je Međunarodni dan mira. Događaj je dio aktivnosti koje se realiziraju u dvije srednje škole na području kantona, u Bihaću i  Bosanskom Petrovcu. Tim povodom su u ovim gradovima dijeljeni leci s porukama tolerancije i potrebe razumijevanja. U projekt će direktno biti uključeno 30 učenika i 10 nastavnika, a indirektno oko 60 nastavnika i 500 učenika, menadžment škola, roditelji i lokalna zajednica.

Cilj projekta je doprinijeti boljem razumijevanju različitosti, posebno kod mladih ljudi koji treba da budu stub društva bez predrasuda i uz poštivanje drugog i drugačijeg.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING