VUČIĆEV POTEZ PODIJELIO SRBIJU: PODRŽAO ULAZAK SRPSKE LISTE U KOSOVSKU VLADU

- Opzicija u Srbiji osudila je potez Vučića da odobri Srpskoj listi ulazak u vlast na Kosovu, tvrdeći da se tim potezom Srbija, na joj jedan način, odriče svoje nekadašnje pokrajine na jugu

  • AUTOR: bhrt
  • 13.09.2017 - 14:38
  • 215

BEOGRAD, 13. septembra - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržao je sinoć odluku Srpske liste da uđe u novu kosovsku vladu na čijem je čelu nekadašnji komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuš Haradinaj.

Vučić je, međutim, dodao kako Haradinaja službeni Beograd i dalje vidi kao optuženog ratnog zločinca.

Opzicija u Srbiji osudila je potez Vučića da odobri Srpskoj listi ulazak u vlast na Kosovu, tvrdeći da se tim potezom Srbija, na joj jedan način, odriče svoje nekadašnje pokrajine na jugu.

“Nikakve druge mogućnosti realno nije ni bilo… A Haradinaj je za nas i dalje optuženi ratni zločinac i mi ćemo tražiti provođenje pravde do kraja”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je na konferenciji, koju je direktno prenosilo nekoliko srbijanskih televizija, ocijenio da je Srpska lista donijela “mudru odluku jer će biti u mogućnosti da se izbori za nešto bolje” i za interese srpskog naroda na Kosovu.
Vučić je zahvalio zastupnicima Srpske liste što štite i čuvaju interese Srbije i srpskog naroda na Kosovu.

“Hvala vam jer vi i vaša djeca čuvate Srbe na Kosovu i Metohiji i borite se za svoja ognjišta”, rekao je Vučić i naglasio kako je po prvi puta od 1999. godine događa da albanske stranke “nemaju apsolutnu većinu” u kosovskom parlamentu, te da je vlada Kosova je formirana zahvaljujući Srpskoj listi.

“Prvi put imamo nešto u svojim rukama od 1999. godine”, naglasio je Vučić, odbacivši kritike opozicije koja se oštro usprotivila odluci Srpske liste da podrži vladu na čijem će čelu biti Ramuš Haradinaj.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING