VUČIĆ: NISMO POSTIGLI DOGOVOR O GRANICI BIH I SRBIJE

- Ozbiljno i fer smo pristupili i dali smo sve od sebe da dođe do dogovora. Učinili smo kompromise. Nažalost, danas nije bilo moguće doći do konačnog dogovora, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH u Beogradu

Razgovori u Beogradu: Nema dogovora o granici
  • AUTOR: Anadolija
  • 06.12.2017 - 13:18
  • 401

BEOGRAD, 6. decembra(AA) – Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije nakon današnjeg susreta sa predsjedavajućim Draganom Čovićem i članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, naglasio je da mu je žao što nisu bili u mogućnosti da ozvaniče dogovor o granici između dvije zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

 “Dali smo prijedloge našim prijateljima iz BiH u skladu sa dogovorom iz Sarajeva. Činilo nam se da smo dobili načelnu saglasnost, i da je to bila ideja Predsjedništva BiH. Sačekaćemo da vidimo šta će uraditi naše komisije za granicu. Naš prvobitni plan bio je da imamo hidroelektrane 'Zvornik' i 'Bajinu Baštu' u cjelini na našoj teritoriji. BiH želi da se to koristi kao međunarodnopravna službenost u narednih 99 godina. Spremni smo da ponudimo isto to na teritoriji koju želi BiH. Priboj i Rudo idemo na to da razmijenimo metar za metar kvadratni teritorije. U Štrpcima bi uzeli taj dio pruge Beograd-Bar, a ponudili bi istu površinu na našoj teritoriji. Ozbiljno i fer smo pristupili i dali smo sve od sebe da dođe do dogovora. Učinili smo kompromise. Nažalost, danas nije bilo moguće doći do konačnog dogovora“, rekao je Vučić.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING