VRUĆINA: I JAJE SE MOŽE ISPEĆI NA USIJANOM LIMU

- Velike vrućine i visoke temperature, koje su ovih dana zahvatile našu zemlju, mogu negativno uticati na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže vrijeme su izloženi suncu radi obaveza prema poslu. Većina poslodavaca, stoga se odlučila na preraspodjelu radnog vremena, kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenih

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.08.2018 - 15:57
  • 625

BIHAĆ, 9. augusta - Ljetno godišnje doba zahtijeva promjene načina života, od prehrane i oblačenja do drugačijeg rasporeda aktivnosti.

Iako je temperatura ovih dana uveliko prešla 30 stepeni, mnogi radnici u Bosni i Hercegovini, prije svega građevinari i komunalci, cijeli dan rade punom parom pod vedrim nebom, što ozbiljno može da ugrozi njihovo zdravlje. Jedan od njih je i Irfan Budimlić, kojeg smo zatekli na radovima na izgradnji stambene zgrade u Bihaću.

I radnici Javnog komunalnog poduzeća „Komrad“ u Bihaću, uprkos temperaturama, moraju raditi svoj posao. Njih nekoliko zatekli smo danas u naselju Ozimice II, u poslovima održavanja okoliša oko stambenih zgrada. Vrućine posao otežavaju i limaru Rifetu Trejiću, koji uprkos tome, kako nam je kazao, zajedno sa svoja dva sina upijeva odraditi planirano.

Ovaj problem prepoznali su i mnogi poslodavci, koji imaju razumijevanja za svoje zaposlene. Oni pokušavaju nizom mjera da im olakšaju posao u ovim ekstremnim uvjetima, ali u obzir se moraju uzeti i preuzete obaveze poslodavaca.

I u narednih nekoliko dana očekuje nas slično vrijeme, pa ne treba zaboraviti da je zdravlje ljudi ipak najvažnije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING