INFO

  • POLJOPRIVREDA I KLIMATSKE PROMJENE: SNIJEGA NI NA VIDIKU, A PRIJEKO JE POTREBAN BILJKAMA
  • BIHAĆ: VOZAČI I AUTOMEHANIČARI TRADICIONALNO OBILJEŽILI 15. JANUAR
  • ŽELE BOLJU ZAŠTITU OKOLIŠA: HILJADE POLJOPRIVREDNIKA PROTESTIRALE U CENTRU BERLINA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI OBLAČNO SA PRIJEPODNEVNIM PADAVINAMA
  • BIHAĆ: POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU SISTEMA ZA NAVODNJAVANJE
  • ODRŽAN IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA USK ZA 2019. GODINU: EDIN VUČELJ NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA
  • IZUMIRANJE DINOSAURA: KRIVAC JE UDAR ASTEROIDA
  • BIHAĆ: ROTARY CLUB DONIRAO VRIJEDNA NOVČANA SREDSTVA UMJETNIČKOJ ŠKOLI
  • MUHAMED BERBEROVIĆ NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA BIHAĆKOG JEDINSTVA
  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU: NASTAVLJENO SUĐENJE EMDŽADU GALIJAŠEVIĆU

VRLO LAKO SE DOGOVORE O ZAPOŠLJAVANJU I PODJELI RESORA

- Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, današnje otkazivanje sjednica Predsjedništva BiH i nedogovaranje stranačkih lidera nazvao je neozbiljnom pričom i farsom koja zemlju uvodi u dublju političku krizu

VRLO LAKO SE DOGOVORE O ZAPOŠLJAVANJU I PODJELI RESORA

SARAJEVO, 20. augusta - "Isključivu odgovornost snose tri stranke - SDA, HDZ i SNSD. Lijepo su se dogovorili da jedni druge izaberu u parlamentu, da podijele resore, fotelje, pozicije, ali očigledno ne postoji iskrena namjera i postoje različita tumačenja u sprovođenju principa formiranja vlasti na nivou BiH", poručio je Borenović na današnjem obraćanju medijima.

Nakon neuspjeha “dogovora” koalicije SNSD-SDA-HDZ oko formiranja Savjeta ministara BiH ulazimo u dobro poznatu mučnu fazu međusobnog “rekla-kazala” optuživanja i traženja izgovora za krah.
Ali se zato lako dogovoriše da zaposle još 24 (3x8) osobe u Predsjedništvo BiH!

Dodao je kako je neizvjesno gdje će zemlja završiti jer lideri "nisu u stanju i nemaju namjeru da smiruju političke tenzije pa sada kreću u traženje izgovora".

"Prošlo je nezapaženo ovih dana da je Zakon o budžetu institucija BiH upućen u proceduru, a kroz neko letimično čitanje vidljive su neke interesantne stvari. Naprimjer, jedina institucija koja ide u zapošljavanje je Predsjedništvo BiH - 24 osobe. To pokazuje da se vrlo lako dogovore o zapošljavanju, po osam svakome. Također je vidljivo da nažalost rastu prihodu po osnovu taksi o odricanju od državljanstva BiH, za 13 posto. Ljudi odlaze, odriču se državljanstva, plaćaju veliki novac za to i pune budžete. To pokazuje svu beskrupuloznost političke situacije", kazao je, između ostalog Borenović.

Dodao je da je nova koalicija postavila rok od mjesec dana za formiranje vlasti te poručio da treba sačekati 5. septembar.

Aktuelnim liderima je poručio da nisu u stanju ozbiljno voditi ovu zemlju i ispunjavati obaveze prema narodu u BiH. 

"To pokazuje njihovu nemoć. Ponovo pozivamo i tražimo: Završite ono što ste započeli. Ako to niste u stanju, to i saopštite da treba razmišljati o drugim rješenjima", rekao je lider PDP-a.

Prema njegovim riječima, jedino pravo rješenje su suštinske izmjene Izbornog zakona BiH i da se ide na izbore kako bi uz fer i poštene principe rada građani izabrali zdrave, normalne koalicije koje će biti opterećene rješavanjem stvarnih problema.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING